Twee ongelukken door tegels op N212 bij Wilnis

Wilnis - In de omgeving van Wilnis zijn in de afgelopen week meerdere keren tegels op de Ir. Enschedeweg (N212) gelegd. Dat leidde twee keer tot een ongeluk, meldt de politie De Ronde Venen.

Zondag 30 augustus jl. reed rond 00:30 uur een automobilist over de Ir. Enschedeweg in de richting van Wilnis toen hij in een flits iets op de weg zag staan. Hij kon niet meer op tijd remmen en ramde drie grote tegels. De auto van de 21-jarige chauffeur hield er een lekke band aan over.

Agenten die vanwege het incident werden opgeroepen, troffen onderweg een grote tegel midden op de weg aan. Het lukte ze ternauwernood een noodstop te maken.

Afgelopen vrijdag was het weer raak: een 50-jarige man reed vanuit Vinkeveen over de N212 richting Wilnis en zag bij een rotonde iets op de weg liggen. Hij probeerde tevergeefs een noodstop te maken, maar reed tegen meerdere tegels aan. De auto had forse schade.

De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar wie de stenen daar heeft neergelegd. Zo wordt gezocht naar getuigen die iets verdachts hebben gezien.

"Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar deze gevaarlijke situatie had veel erger af kunnen lopen. Daarom worden deze zaken ook opgepakt als poging doodslag", schrijft de politie.

Bron: RTV Utrecht Foto: Google Maps


advertentie