Exploitant voor Het Sporthuis Abcoude

Abcoude - Nu de bouw van Het Sporthuis Abcoude flink vordert, breekt voor de Stichting Zwembad Abcoude (SZA) een nieuwe fase aan: van bouw naar exploitatie.

SZA is enorm blij dat zij hiervoor een zeer ervaren en professionele partij heeft gevonden: Rob Fokkinga, eigenaar en exploitant van het Walderveenbad in Loosdrecht zal onder de naam 'Calypso Sport' vanaf 1 januari a.s. Het Sporthuis Abcoude exploiteren.

In 2017 heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor de realisatie van Het Sporthuis Abcoude:  een sportaccommodatie met een 6-baans 25-meterbad, een ruime sportzaal met twee gymzalen voor schoolgym en binnensport en een ontmoetingsruimte. 

Voor de mogelijkheden voor exploitatie van Het Sporthuis Abcoude is een intensieve verkenning gedaan door de SZA. Omdat bij exploitatie in eigen beheer veel komt kijken en dit een grote inspanning vergt en verantwoordelijkheid blijft vragen van het bestuur en de andere vrijwilligers, is gezocht naar een exploitant die past bij Het Sporthuis.

Het bestuur is erg blij dat Rob Fokkinga Het Sporthuis Abcoude gaat exploiteren. Al sinds 1987 is hij actief in de zwemsport. Eerst als instructeur, later ook als zwembadmanager, examinator en duikinstructeur. Ook leidt hij zelf mensen op tot onder meer zweminstructeur. Rob heeft een brede passie voor sport, kent de lokale markt en kan inspelen op wensen van de gebruikers van Het Sporthuis. Hij is straks verantwoordelijk voor de gehele accommodatie, met uitzondering van de kantine/ontmoetingsruimte.

Het Sporthuis Abcoude is opgericht met als doel te voorzien in de schoolgym en de lokale zwem- en binnensportbehoefte. Passend bij de doelstellingen zijn goede afspraken gemaakt over een divers zwemaanbod; naast gedegen ABC-zwemonderwijs zal ruim baan gegeven worden aan recreatief- en banenzwemmen. Ook komt er een breed aanbod van zwemactiviteiten voor jong en oud. Verder zullen ook de zwemverenigingen weer een plek krijgen in het nieuwe zwembad en wordt ruimte geboden aan aanbieders van activiteiten die Calypso Sport zelf niet verzorgt, zoals fysiozwemmen.

Op de tweede verdieping van Het Sporthuis bevindt zich de sportzaal. Hier kunnen straks de vier basisscholen met twee klassen tegelijk terecht voor hun gymonderwijs. Naast de schoolgym kunnen ook de verenigingen die nu gebruik maken van de Kees Bonzaal terecht in Het Sporthuis Abcoude en wordt ruimte geboden aan nieuwe initiatieven. Calypso Sport zal dit coördineren en de beheerdersfunctie vervullen.

SZA en de Stichting Abcoude Sport (SAS) zijn de komende maanden nauw betrokken bij de uitwerking van het zwem- en sportaanbod. Zij zorgen voor een warme overdracht, zodat alle relevante partijen en Calypso Sport elkaar snel kunnen vinden en alle belangen goed geborgd zijn.

Ook in de toekomst zal de stichting nauw betrokken zijn bij Het Sporthuis Abcoude. Enerzijds vanuit haar rol als eigenaar van Het Sporthuis Abcoude en anderzijds vanuit haar sportieve en sociaal-maatschappelijke missie om zwemmen, binnensporten en ontmoeten in Abcoude te faciliteren en stimuleren.

Het bestuur is ervan overtuigd met Calypso Sport een goede partij voor alle betrokkenen gevonden te hebben en dat er een mooi en passend aanbod komt te liggen waar jong en oud uit Abcoude, Baambrugge en omgeving volop van kunnen genieten.

Op de foto (vlnr): Willem-Jan Ruizendaal (voorzitter SZA), Rob Fokkinga (eigenaar Calypso Sport) en Martien Stigter (secretaris SZA)


advertentie