Gratis lespakket over omgaan met pesten

De Ronde Venen - De Stichting Omgaan met Pesten lanceert de nieuwe campagne ‘Samen maken we het verschil!’. Een gratis lespakket voor basisscholen, het voortgezet onderwijs en andere organisaties waar jeugd en jongeren samenkomen, maakt deel uit van de campagne.

Het lespakket kan worden ingezet in de Week Tegen Pesten van 21 t/m 25 september a.s. en kan nu al worden aangevraagd via de website www.weektegenpesten.nl of op www.omgaanmetpesten.nl en is gericht op groepsvorming. 

Dit jaar heeft de Week Tegen Pesten een bijzondere betekenis in dit proces. Het gaat meer dan ooit over het belang van groepsvorming door de invloed van corona periode in het afgelopen schooljaar. 

Mirelle Valentijn, voorzitter van Stichting Omgaan met Pesten en trainer uit Wilnis, geeft een toelichting: “Ons lespakket bestaat uit diverse werkvormen, tips en tools. Je kunt zelf keuzes maken om aan te sluiten bij jouw doelgroep en samen het verschil maken. Elkaar leren kennen, bewegen en samenwerken zijn kernwoorden die in de werkvormen terugkomen. Naast het gratis lespakket dat voor iedereen toegankelijk is, verzorg ik samen met mijn collega-trainers workshops en gastlessen rondom de Week tegen Pesten voor kinderen, jongeren, ouders en professionals en vrijwilligers.” 

In de praktijk merkt Mirelle Valentijn dat ieder kind het verschil kan maken. “Een verschilmaker doet iets goeds, komt in actie en nodigt anderen uit om ook het goede te doen. Vanuit Stichting Omgaan met Pesten geloven wij in de kracht van focus op gedrag dat je wel wilt zien. Dat draagt bij aan het voorkomen en terugdringen van pestgedrag.”

De professionele trainers van Stichting Omgaan met Pesten zijn actief in heel Nederland. Tijdens hun intensieve opleiding bij het Kenniscentrum Omgaan met Pesten hebben zij geleerd te werken met de Sta Sterk methodiek en het geven van workshops en trainingen

Op woensdagmiddag 23 september a.s. start weer een Sta Sterk training in Wilnis voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kijk voor meer informatie op www.ssvk.nl.


advertentie