Gevarieerd programma Open Monumentendagen

De Ronde Venen - Op zaterdag 12 en zondag 13 september a.s. vinden de landelijke Open Monumentendagen plaats. Ook De Ronde Venen biedt weer een gevarieerd programma.

De coronamaatregelen zijn van grote invloed op evenementen. Dit geldt ook voor de Open
Monumentendagen. Met de nodige aanpassingen van zowel de organisatie als van bezoekers kunnen deze dagen gelukkig wel doorgaan.

Er zijn dit jaar geen rondleidingen en een aantal monumenten vraagt belangstellenden zich aan te melden. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om de coronamaatregelen in acht te nemen; geef elkaar de ruimte, houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij griepverschijnselen.

Ondanks de nodige maatregelen, belooft het ook dit jaar weer een geslaagde editie te worden vol leuke activiteiten, zoals diverse (pop-up) tentoonstellingen, foto-exposities, interessante presentaties en muzikale optredens. Het landelijke thema gaat dit jaar over de onderwijsfunctie van monumenten, ofwel leermonumenten. 

Burgemeester Maarten Divendal is blij met het gevarieerde aanbod. “Ondanks de beperkingen is er een mooi programma samengesteld, met voor elk wat wils. Ik heb veel waardering voor iedereen die weer hard heeft gewerkt om ons lokale erfgoed open te stellen voor onze inwoners.”

Het volledige programma, met alle openstellingen en activiteiten is te vinden op  www.openmonumentendag.nl.

Deelnemers aan de Open Monumentendagen zijn op 12 en 13 september herkenbaar aan de speciale Open Monumentendag-vlag.

Klik voor het totale aanbod in De Ronde Venen op de link onder dit artikel.


advertentie