Publiekscampagne 'Hou vol' van start

De Ronde Venen - Onlangs is in De Ronde Venen de regionale publiekscampagne ‘Hou vol – zo houden we corona onder controle’ gestart. Veel inwoners lukt het gelukkig goed om zich aan de adviezen te houden. Dat positieve gegeven wil de gemeente op een sympathieke manier aanmoedigen.

De campagne wordt behalve in De Ronde Venen, ook in de 25 andere gemeentes van de Veiligheidsregio Utrecht gevoerd. Aanleiding hiervoor is het feit dat de besmettingen in de regio sinds de versoepeling van de coronamaatregelen weer toenemen.

Doel van de campagne is de 1,3 miljoen inwoners en bezoekers in de regio stimuleren de regels goed te blijven naleven. Daarom is gekozen voor een positieve reminder, bij wijze van hart onder de riem: ‘Hou vol, zo houden we corona onder controle’.

Burgemeester Maarten Divendal: “Op veel plekken in De Ronde Venen houden mensen zich goed aan de coronaregels, op andere wat minder. Deze campagne is bedoeld om iedereen nog eens te herinneren aan de afspraken. We begrijpen dat dat niet altijd meevalt, vandaar de oproep ‘Hou vol’. Want alleen samen kunnen we besmetting met- en verdere verspreiding van het virus proberen te voorkomen.”

De afspraken zijn: 

• Houd 1,5 meter afstand
• Blijf thuis bij klachten en laat je testen
• Blijf weg van drukke plekken
• Was vaak je handen
• Werk zoveel mogelijk thuis

De campagne is te zien tot eind september 2020.


advertentie