Dodehoeklessen voor De Twister in Mijdrecht

Mijdrecht - Zo’n 20 leerlingen van openbare basisschool De Twister uit Mijdrecht hebben op 14 september meegedaan aan de dodehoeklessen die dit nieuwe schooljaar weer van start zijn gegaan in de provincie Utrecht.

'Blind Spot' is een leerzame en leuke rap-les die leerlingen wijst op de gevaren van de dode hoek. TrafficSkills voert Blind Spot ook dit schooljaar weer uit op basisscholen in de provincie Utrecht. Het is het vierde jaar op rij dat zij deze lessen verzorgen.

Leerlingen in de bovenbouw van basisscholen hebben de kennis over de gevaren van de dode hoek hard nodig als ze straks alleen en in groepsverband de langere afstanden gaan fietsen van huis naar hun middelbare school en weer terug.

De gastdocenten van TrafficSkills hebben allemaal hun sporen verdiend in de rapwereld en zijn erg gemotiveerd om de leerlingen de gevaren van de dode hoek bij te brengen. Door middel van schaalmodellen en technische snufjes laten de gastdocenten de leerlingen zien en ervaren op welke plek ze het beste zichtbaar zijn voor chauffeurs van vrachtwagens, bussen en grote landbouwvoertuigen.

De leerlingen prenten die kennis in hun geheugen door zelf rond een bestaand refrein de coupletten van een rap te schrijven. Met de rap in hun hoofd en de beweging erbij vergeten ze niet snel meer wat ze moeten doen wanneer een vrachtwagen hun pad kruist.

Verkeersveiligheid is een belangrijk thema voor de provincie Utrecht. De provincie zet zich in om de situatie op de Utrechtse wegen zo veilig mogelijk te houden. Dit doet ze door de wegen duurzaam veilig in te richten en door te investeren in educatie en verandering van gedrag.

De gastdocenten van TrafficSkills nemen in hun lessen alle benodigde coronamaatregelen in acht en werken volledig volgens de richtlijnen van de school.


advertentie