VIB woest over verhoging OZB voor ondernemers

De Ronde Venen - De VIB, de belangenbehartiger van ondernemingen in De Ronde Venen, is woest op het college van B&W over de aangekondigde verhoging van de onroerendezaakbelasting (OZB) voor ondernemers met 88%. 

In een artikel op de Linkedin-pagina van de VIB schrijft ze dat de wethouders Rein Kroon (CDA) en Alberta Schuurs (VVD) vorige week vrijdag het bestuur van de VIB en andere ondernemersverenigingen, hebben laten weten dat het college van B&W voornemens is de OZB voor ondernemers in De Ronde Venen, in het belastingjaar 2021, met maar liefst 88% te verhogen.

De VIB schrijft hierover dat dat neerkomt op bijna een verdubbeling van de OZB voor ondernemers in één jaar tijd! Dit geldt zowel voor de heffing bij de eigenaar van het onroerend goed, als voor de gebruiker (huurder) daarvan. Daarbovenop komt dan nog de regelmatige verhoging van de WOZ-waarde van panden, die door de stijgende markt steeds hoger uitvalt.

"Deze manier van handelen is ongepast als bedrijven het al zo moeilijk hebben door de corona-recessie. Bovendien is de verhoging ineens absurd hoog. Dat zou zelfs in economisch gezonde tijden ongekend zijn", zegt VIB-voorzitter Daniël Storm.

"Erg verrassend plan ook van een ondernemerspartij als de VVD. Dat kunnen we niet accepteren", aldus Jan-Kees den Haan, projectmanager VIB-bestuur.

Het VIB-bestuur is geschokt door het voornemen van het college van B&W. De verschillende ondernemersverenigingen, Ondernemend Vinkeveen, Ondernemersvereniging Wilnis, OVAB, Zakenvrouwen en winkeliersvereniging Mijdrecht Dorp, delen deze mening.

Afgelopen donderdagavond sprak Jan Kees den Haan in bij de vergadering van de Politieke commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken/Financiën en Samenleving & Inwonerszaken.


advertentie