Herfst centraal bij natuurbeleving Mama Lokaal

De Ronde Venen - In Abcoude op woensdagochtend 7 oktober en op vrijdagochtend 9 oktober in Mijdrecht, organiseren de Mama Lokalen voor de allerkleinsten en hun mama's en papa's een natuurbeleving. Deze activiteiten worden verzorgd door Ineke Bams van 'Peuters in het Wild'. Deze activiteit is  mogelijk dankzij een financiële bijdrage vanuit het provinciale project 'Groen doet goed'.

Ineke zet tijdens deze ochtenden met de kinderen en mama’s de herfst centraal. In de herfst is er buiten zoveel te beleven: lekker banjeren door een bladerberg, een bladerdouche nemen, of samen de mooiste bladeren, kastanjes en eikels verzamelen en daar binnen mooie kunstwerken van maken. De ideale tijd voor een kleine verzamelaar!

Kinderen (en volwassenen!) hebben natuur (een natuurlijke omgeving) nodig. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en zelfvertrouwen, het helpt tegen concentratieproblemen en het bevordert de creativiteit. De hele dag binnen zitten met tablet of spelcomputer veroorzaakt bovendien bijziendheid en rugproblemen op jonge leeftijd.

In een natuurlijke omgeving spelen kinderen veel gevarieerder, zijn er minder onderlinge problemen. Er zijn allerlei uitdagingen. Geen dag is hetzelfde. Dus naar buiten allemaal. Leer samen met Ineke hoe je dit stimuleert bij je kind(eren) en geniet samen van de natuur om je heen.

De activiteit start om 10:30 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Koffie/thee staat om10 :00 uur klaar.

In verband met corona geldt de regel dat wanneer men gezondheidsklachten heeft, men dan thuisblijft. Goed de handen wassen bij binnenkomst en afstand van elkaar houden.


advertentie