Vrijwilligers voor begeleiding fietstochten gezocht

De Ronde Venen - Om nieuwe Nederlanders en mensen die het fietsen verleerd zijn (weer) op weg te helpen met de fiets, bieden Tympaan-De Baat en het VerkeersCollege fietslessen aan. 36 deelnemers volgden met succes de training en kunnen nu zelfstandig deelnemen aan het verkeer.

Om ervoor te zorgen dat de deelnemers ook na het afsluiten van de verkeerslessen blijven fietsen, wil Tympaan-De Baat fietstochten organiseren. Zo kunnen de geslaagde deelnemers blijven oefenen en met elkaar De Ronde Venen ontdekken.

Er zijn zoveel mooie plekken te zien en leuke dingen te doen: een tochtje naar de molen in Wilnis voor een rondleiding, een bezoek aan de Buurderij op de Burgemeester Padmosweg of een
picknick aan de Vinkeveense Plassen.

Om deze fietstochten te begeleiden zoekt Tympaan-De Baat vrijwilligers. Als fietsvrijwilliger moet je het leuk vinden nieuwe routes uit te zoeken, de weg te wijzen en de groep te ondersteunen waar dat nodig is.

Tympaan-De Baa denkt daarbij aan twee fietstochten per maand, maar dit zal in samenspraak met de deelnemers en vrijwilligers overlegd worden.

De beoogde vertrekpunten zijn in Mijdrecht, Wilnis en onder voorbehoud Vinkeveen en Abcoude.

Aanmelden als fietsvrijwilliger? Neem dan contact op met Annelies de Hoop per e-mail via a.dehoop@stdb.nl of telefonisch op (0297) 230 280.advertentie