Sponsor eens een zitbankje!

De Ronde Venen - Een zitbankje om uit te rusten en te genieten van het groen. Een bankje waarop je zit om naar spelende kinderen te kijken. Een plek waar je even kunt zitten om een mooi uitzicht te bekijken tijdens een wandeling of fietstocht. 

De Ronde Venen kent veel bankjes waarop het prettig is even tot rust te komen. Als het aan het college van B&W ligt, stemt de gemeenteraad in november in met het voorstel en krijgen inwoners en bedrijven de mogelijkheid een bankje te adopteren of te sponsoren. Een mooie mogelijkheid om meer en mooiere bankjes te plaatsen. Een naamplaatje op de bank geeft aan wie het bankje plaatst of onderhoudt. Inwoners en bedrijven laten op die manier zien dat zij de bankjes een warm hart toedragen.

Het college voert hiermee een motie uit van ChristenUnie-SGP die vorig jaar door de gemeenteraad is aangenomen.  

Wethouder Kiki Hagen (Openbare Ruimte) is enthousiast over het voorstel. ,,De zitbankjes staan
verspreid over de gemeente. Soms is er graffiti op gespoten of groeit er veel onkruid tussen de stenen onder het bankje. Om de kwaliteit van de bankjes op een hoger niveau te krijgen, hebben we hulp nodig. Als inwoners of bedrijven bankjes adopteren, kunnen we meer kwaliteit bieden. Zij kunnen de bankjes zelf onderhouden of geld beschikbaar stellen om dit te laten doen.‘’

Naast een bestaand bankje adopteren bestaat ook de een nieuwe zitbank te sponsoren. Er is keuze uit drie type banken: een seniorenbank zonder rollatorvoorziening, een seniorenbank met rollatorvoorziening en een kunststof bank.

De plek die de sponsor op het oog heeft, bepaalt voor een groot deel welke bank het meest geschikt is.

Voor het sponsoren of adopteren van een bankje wordt een overeenkomst afgesloten voor 5 jaar. De kosten voor het adopteren of sponsoren van een bank verschillen. Voor beide mogelijkheden zijn er pakketten die variëren van € 0 tot € 4.220.

Op de foto: Wethouder Kiki Hagen


advertentie