IVN Winterwandeling van Wilnis naar Vinkeveen

De Ronde Venen - Op zaterdag 17 oktober a.s. organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn de eerste winterwandeling van het nieuwe seizoen. 

Deze afwisselende rondwandeling start in Wilnis en brengt de wandelaars via het Marickenland in Vinkeveen. Dit gebied is een natuurgebied in ontwikkeling en het is een belangrijke schakel tussen de Vinkeveense- en de Nieuwkoopse Plassen voor planten en dieren die goed gedijen in natte natuur. De route vervolgt via het Bellopad om uiteindelijk weer in Wilnis te eindigen.  Zo leert men het mooie buitengebied tussen Wilnis en Vinkeveen kennen. 

Deze wandeling over, soms onverharde, paden is ongeveer 8,5 km lang. 

Verzamelen is op het parkeerterrein bij de algemene begraafplaats in Wilnis. De wandeling gaat om 09:30 uur van start. Trek goede wandelschoenen aan en neem iets warms te drinken mee voor tijdens de korte ‘koffiestop'.

Deze winterwandeling zal conform de coronamaatregelen plaatsvinden. Er kunnen maximaal 20 deelnemers in twee aparte groepen meewandelen. Deelname is alleen mogelijk voor wandelaars die zich vooraf hebben aangemeld via een e-mail aan winterwandelen@ivn-drvu.nl. Hier is ook meer informatie te verkrijgen.

Kijk voor meer informatie over IVN De Ronde Venen & Uithoorn op www.ivn.nl/ afdeling/de-ronde-venen- uithoorn.

Bent u enthousiast over wandelen download dan de IVN wandelapp op www.ivn.nl/2uurnatuur/ ivn-route-app.


advertentie