Webinar: Hoe maken we De Ronde Venen aardgasvrij?

De Ronde Venen - De Nederlandse aardgaskraan gaat dicht. Dit betekent dat ook in De Ronde Venen het aardgas op termijn verdwijnt. Gemeente De Ronde Venen heeft zich tot doel gesteld in
2040 aardgasvrij te zijn. 

Op 27 oktober en 2 november a.s. houdt de gemeente daarom een webinar om inwoners te informeren over een aardgasvrije gemeente. Hoe verwarmen we woningen in de toekomst? Welke alternatieven zijn er? Hoe gaat het overstappen op een andere warmtebron eruitzien? Wat betekent dit voor mij?

Stap voor stap gaat de gemeente van het aardgas af. 2040 lijkt nog ver weg, maar toch wil de gemeente haar inwoners meenemen in het proces op weg naar een aardgasvrije gemeente. Momenteel onderzoekt ze welke alternatieven er zijn, en in welke volgorde de wijken in De Ronde Venen van het aardgas af gaan.

Tijdens het webinar informeert de gemeente inwoners over de verschillende alternatieven. Er is ook ruimte om met een adviseur te praten en vragen te stellen.

De digitale inwonersavonden vinden plaats op dinsdag 27 oktober om 19:00 uur en maandag 2 november om 20:00 uur. Het programma duurt 1,5 uur.

Aanmelden voor het webinar kan op www.derondevenen.nl/aardgasvrij.

Heeft u vooraf al vragen die u tijdens het webinar graag beantwoord krijgt? Zet uw vragen dan onder ‘opmerkingen’ op het inschrijfformulier. Een dag voor het webinar krijgen de deelnemers een bevestigingsmail. Deze e-mail bevat ook de link om deel te nemen aan het webinar. Geen e-mail ontvangen? Neem dan telefonisch contact op op (0297) 29 16 16, of stuur een e-mail naar duurzaam@derondevenen.nl.

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan op www.derondevenen.nl/duurzaam.


advertentie