Nieuw gebouw voor scholen in Hofland

Mijdrecht - Studio110 Architectuur uit Vinkeveen gaat een nieuw onderwijsgebouw in de wijk Hofland in Mijdrecht ontwerpen. Vandaag, dinsdag 26 oktober, is de opdracht hiervoor door de gemeente getekend. 

Het nieuwe gebouw, met nu nog de naam ‘Kindcentrum Hofland’, biedt onderdak aan twee
samenwerkende basisscholen en kinderopvang. Naar verwachting is het gebouw in 2023 gereed.

Het Kindcentrum vervangt het huidige scholencomplex aan de Eendracht in Hofland. Dat staat daar sinds 1973. Het gebouw was toen bestemd voor drie basisscholen met ieder een eigen richting (openbaar, rooms-katholiek en protestants-christelijk). De protestants-christelijke basisschool De Hoeksteen is inmiddels gesloten. 

De gemeenteraad heeft een aantal jaren geleden besloten het bestaande complex te vervangen door een nieuw, modern, toekomstgericht onderwijs-/opvanggebouw. Na veel voorbereidingen, waarbij de toekomstige gebruikers betrokken waren, is met de ondertekening van de opdracht voor het ontwerp van het nieuwe gebouw een belangrijke stap gezet.

Wethouder Kiki Hagen (Onderwijs): ,,Ik kijk uit naar dit nieuwe gebouw in onze gemeente. Het biedt een plek voor het jonge en oude kind; een Kindcentrum. Het is een plek voor onderwijs, kinder- én buitenschoolse opvang in een mooi duurzaam groen ontwerp.’’

De opdracht voor het ontwerp is aan Studio110 Architectuur gegeven omdat de visie van dat bureau op het ontwerp het best past bij de ideeën van de toekomstige gebruikers. Dit zijn de openbare basisschool De Eendracht, de rooms-katholieke basisschool Hofland en de
kinderopvangorganisatie Kind & Co. 

Een kindcentrum is een voorziening voor kinderen van tenminste 0 tot 12 jaar, waar zij gedurende de dag komen voor onderwijs, opvoeding, ontwikkeling, ontmoeting en ontspanning. Het kindcentrum biedt kinderen een dagprogramma voor zolang als zij willen deelnemen.

Studio110 Architectuur ontwerpt het nieuwe gebouw samen met adviseurs van constructiebedrijf Pieters Bouwtechniek BV uit Haarlem, installatiebureau Huisman en Van Muijen BV uit Den Bosch en Bouwfysicabureau ZRi uit Den Haag.

Op de foto's: Impressies van de entree en de binnentuin van het nieuwe kindcentrum


advertentie