Coronasnelteststraat geopend in Mijdrecht

Mijdrecht - Sinds afgelopen maandag, 26 oktober jl., is aan de Genieweg 41 in Mijdrecht ook een coronasnelteststraat geopend. Iedereen kan zich hier zeven dagen per week van 07:30 tot 22:00 uur laten testen op corona. De sneltest is, volgens de initiatiefnemers, erkend door het RIVM en de WHO, geeft de uitslag binnen 15 minuten en is qua betrouwbaarheid gelijk aan de test die door de GGD wordt gebruikt.

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft sterk toenemen. Ook het aantal opnames in ziekenhuizen en op de IC groeit exponentieel. De GGD kampt met een groot capaciteitsprobleem op hun testlocaties. Het wachten op een test en op de uitslag duurt vaak lang.

Eric van der Meer, eigenaar van Medicals4Events en BHV4Safety in Mijdrecht, nam daarom met zijn team het initiatief voor een snelteststraat. Het Covid Test Team bestaat, volgens het persbericht, uit ervaren artsen en verpleegkundigen en staat onder toezicht van spoedeisendehulparts dr. J. van Duijn. Van der Meer: “Met de opening van deze snelteststraat creëren we meer testcapaciteit in ons eigen dorp. Daarmee voorkomen we onnodige extra besmettingen. Zo beschermen we ook elkaar en kunnen we hopelijk het virus snel indammen.”

Het Covid Test Team biedt ook bedrijven de mogelijkheid om medewerkers op de bedrijfslocatie te laten testen. Van der Meer: “Doordat dit team jarenlange ervaring met medische zorg op evenementen heeft, is het in staat heel flexibel en snel te handelen. Dat is de kracht van dit team. Als iemand binnen een bedrijf corona heeft, wil je voorkomen dat andere medewerkers besmet worden. En medewerkers die niet fit zijn en nog geen testuitslag hebben mogen niet aan het werk. In alle gevallen is een coronatest en snelle uitslag van groot belang. Voor het bedrijf én voor alle medewerkers. Zo proberen we bedrijven en hun medewerkers met deze nieuwe service te ondersteunen in deze lastige en onzekere periode.”

Van der Meer: “Ik had nooit bedacht dat wij als team virustesten zouden gaan afnemen, maar eigenlijk is het een logische vervolgstap voor dit ervaren medische team. Onze kwaliteiten kunnen we zo inzetten daar waar het nu het hardste nodbhvig is. We dragen daarmee graag ons steentje bij, want alleen samen krijgen we het virus eronder.”

De coronasnelteststraat is te vinden aan de Genieweg 41 in Mijdrecht.

Kijk voor meer informatie op www.covidtestteam.nl. (Deze website was ten tijde van het opstellen van dit bericht overigens niet bereikbaar, red.)


advertentie