Politieonderzoek naar dode Albanese politicus

Vinkeveen - De politie heeft afgelopen woensdagmiddag uitgebreid onderzoek gedaan bij een pand aan de Groenlandsekade langs de Vinkeveense Plassen. Rechercheurs doorzochten daar een woning in verband met een lopend onderzoek naar de dood van de 43-jarige Festim Lato.

Afgelopen maandag deden duikers al onderzoek in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Loenen aan de Vecht vanwege het lopende onderzoek. De Albanese zakenman en politicus Lato werd vorig jaar juli dood gevonden in het kanaal, zijn lichaam was in stukken gesneden. 

Omstanders zagen vanmiddag veel agenten bij een bouwval in de buurt van de jachthaven aan de Groenlandsekade. Rechercheurs in witte pakken liepen daar in en uit. De woordvoerder van de Utrechtse politie doet verder geen mededelingen over het onderzoek van vandaag in Vinkeveen.

Festim Lato was de zelfbenoemd president van Chameria, een gebied tussen Albanië en Griekenland dat naar onafhankelijkheid streeft. Hij was een kleurrijke persoonlijkheid en beschikte onder meer over een eigen 'leger'.

Bron en foto: RTV Utrecht


advertentie