Vanaf 1 februari wandelen langs lichtkunst

De Ronde Venen - Inwoners van De Ronde Venen worden uitgedaagd een kunstwerk te maken en dat in hun- of iemand anders' tuin te plaatsen en zo vanaf 1 februari a.s. een 'lichtkunstwerk wandeling' door De Ronde Venen mogelijk te maken.

Corona is dat rondwarende, vrijheidsbeperkende virus, en die vrijheidsbeperkingen gaan maar door. Maar, zo schrijft de organisatie in hun persbericht, 'we laten ons niet kisten, buiten zijn mag nog en is gezond, dus we kunnen tóch nog iets leuks doen in De Ronde Venen!'

Vanaf 1 februari a.s. mag iedereen die dat wil in zijn of haar voortuin of op de gevel of bij een tante in Abcoude, terwijl je zelf in Wilnis woont, een kunstwerk maken van licht, of een kunstwerk, object of spreuk mooi aanlichten. 

Waarom zouden we dat doen? Corona nodigt uit tot wandelen, en wat is er dan leuker dan een wandeling die je prikkelt.

Vanaf 1 februari a.s. zijn op de website www.lichtkunstrdv.jouwweb.nl op een kaart de plekken te zien waar zich de lichtobjecten bevinden. Mensen die de lichtobjecten willen bekijken kunnen dan zelf bepalen wanneer ze er langs gaan, of ze alles in één keer gaan bekijken, of dat ze het opsplitsen in een aantal avonden. 

Iedereen in De Ronde Venen kan meedoen. Het enige wat je moet doen is je per e-mail aanmelden via lichtkunstrdv@gmail,com. Je vermeldt bij de aanmelding je naam en adres, en vervolgens wordt je opgenomen in de wandeling.

Er zijn geen restricties aan het soort kunstwerk in de tuin. Wel is er een thema aan verbonden, namelijk 'winter en verlangen'.advertentie