Vervangende vrachtwagen voor Voedselbank

Mijdrecht - Voedselbank De Ronde Venen beschikt sinds kort weer over een eigen vrachtwagen, nadat de vorige total loss was gereden.

Alweer enige tijd geleden werd de vorige vrachtwagen van de Voedselbank De Ronde Venen in één klap total loss gereden terwijl deze geparkeerd stond. De verzekering keerde, volgens het persbericht van de Voedselbank, bij lange na niet genoeg uit om een vervangende vrachtwagen te kunnen kopen. Al het geld dat de Voedselbank krijgt, wordt besteed aan voedsel. Zonder geld geen vrachtwagen. Zonder vrachtwagen geen voedsel. Zonder voedsel 130 huishoudens in de knel. Kortom een ramp. 

Blauw Autoverhuur stelde onmiddellijk een huurvrachtwagen ter beschikking en deed daar niet moeilijk over. Hierdoor kon de aanvoer van voedsel in ieder geval doorgaan. Stichting Ronde Venen Fonds, Rabobank Rijn en Veenstromen en de Riki Stichting sprongen bij met royale donaties om het vereiste bedrag voor een vervangende vrachtwagen bijeen te brengen. Deze werd met spoed, mede dankzij bemiddeling van Autobedrijf Van Rijn, aangekocht.

De Voedselbank was in die periode ook druk met het verhuizen naar een andere locatie in Mijdrecht en kort daarna diende het coronatijdperk zich aan, met alle inspanningen van dien om toch open te kunnen blijven. Er was dus even geen tijd om de vrachtwagen van stickers te voorzien om de herkenbaarheid van de Voedselbank te benadrukken, en om de sponsors te bedanken.

Vorige week vrijdag werd de vrachtwagen door Jeroen de Jong van de firma Platimex opgeleverd aan Kees Schouten en Sandor Oude Sogtoen van de Voedselbank. Platimex had de vrachtwagen geheel voorzien van de logo’s van alle instanties die hadden meegeholpen om de Voedselbank uit de benarde situatie te helpen.

In zijn dankwoord stond voorzitter Kees Schouten stil bij het feit dat het toch prachtig is dat zoveel instanties en particulieren meeleven met- en zich inzetten voor de Voedselbank. Dat geeft de burger moed, zei Schouten.

Op de foto: de overhandiging van de sleutels van de nieuwe vrachtwagen


advertentie