Symposium Centrum voor Levensvragen

Symposium Centrum voor Levensvragen

Regio - Op maandagavond 30 november a.s. vindt de 14e editie van het symposium van de stichting Centrum voor Levensvragen | Tijd voor een Gesprek plaats in de Kruiskerk te Woerden. Tijdens deze editie verzorgen twee geestelijk verzorgers, Wout Huizing en Thomas Borggrefe, een theatrale spreekbeurt. Het thema is het belang van het herkennen en doorverwijzen van levensvragen. Het geheel wordt muzikaal en krachtig ondersteund door Jan Cornelis Blokhuis en Nynke Viezee. 

Het symposium duurt van 20:00 tot 21:30 uur. Het is op de locatie uitsluitend voor genodigden toegankelijk. Met die kleine groep genodigden op locatie, wordt deze keer vooral ingezet op een livestream die men, gratis, thuis kan volgen.

Personen die het symposium op 30 november a.s. digitaal bij willen wonen, kunnen zich per e-mail aanmelden via aanmelding.symposium@gmail.com. Zij ontvangen dan een link waarmee het symposium kan worden gevolgd.

De Stichting Tijd voor een Gesprek werd in 2007 opgericht en heeft tot doel thuiswonende mensen te begeleiden door middel van aandacht voor levensvragen.

Juist in deze tijd kan een geestelijk begeleider uitkomst bieden. Óók voor mensen zonder specifieke levensbeschouwelijke overtuiging. “In tijden van onzekerheid, angst, eenzaamheid en afstand kunnen er vragen komen over de zin van het leven en wat er nog toe doet”,  aldus oprichter en bestuurslid Margriet van der Kooi. “Onze  geestelijk verzorgers zijn opgeleid om u bij te staan en te luisteren”.

Daarnaast biedt de stichting scholing aan beroepskrachten en vrijwilligers in het signaleren van deze vragen. Sinds 2019 is Tijd voor een Gesprek hét Centrum voor Levensvragen in de regio Noordwest-Utrecht en biedt zij haar diensten aan in de gemeenten: Woerden, Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Oudewater en Montfoort.

Kijk voor meer informatie op www.centrumvoorlevensvragen.nl/noordwestutrecht/.advertentie