'De Meerkoeten' komen terug naar Abcoude

Abcoude - De van origine Abcouder zwemvereniging 'De Meerkoeten' komt in 2021 terug naar Abcoude. De vereniging is terug na een gedwongen vertrek, vijf jaar geleden na de sloop van hun thuishaven ‘Het Meerbad’ in 2015. Vanaf maandag 4 januari is de vereniging terug en zijn alle Meerkoeten weer te zien in het nieuwe zwembad: ‘Het Sporthuis Abcoude’. Hier zal de vereniging op de dinsdag, donderdag en vrijdagavonden in het water te vinden zijn.

Abcoudenaren hebben door de jaren heen bij 'De Meerkoeten' leren zwemmen, leren winnen en verliezen, accepteren en incasseren, maar bovenal vrienden gemaakt en lief en leed gedeeld. De vereniging bestaat al ruim 80 jaar en startte ooit in het Abcoudermeer. In de jaren ’70 huisvestte de vereniging in Het Meerbad, waar het tot eind 2015 heeft gezwommen. Na de sloop van Het Meerbad is de vereniging uitgeweken naar Amsterdam.

Voorzitter Dylan Rijlaarsdam: “Het is geen geheim dat we door de verhuizing naar Amsterdam leden hebben verloren. Dat is ook niet gek. Maar we zijn zo blij en trots dat we terugkeren in het straatbeeld van Abcoude. We gaan er volle bak tegenaan en hopen weer uit te groeien tot de vereniging die we ooit waren. Op dit moment hebben we twee fanatieke herenwaterpoloteams en een groep zwemmers die ontzettend hard trainen en we blijven naar de toekomst kijken. Mochten mensen interesse hebben om mee te trainen, kom vooral een keer op onze trainingsavonden kijken.”

Kijk voor meer informatie over De Meerkoeten op www.demeerkoeten.nl.


advertentie