Ideeënavond Groen aan de Buurt

De Ronde Venen - Loopt u al een tijdje rond met ideeën of wensen voor een groenere wijk? Doe dan mee met de ideeënavond van Groen aan de Buurt – De Ronde Venen. 

Op maandag 30 november a.s. vindt de eerste ideeënavond in De Ronde Venen plaats. De bijeenkomst wordt online gehouden en begint om 19:30 uur. Iedereen is van harte welkom.

Tijdens de ideeënavond staat groen in en om De Ronde Venen centraal. Hoe kan het groener en aantrekkelijker? Wat wilt u graag (terug) zien in het landschap? Heeft u al ideeën die u graag wilt uitvoeren?

Daarnaast krijgen de deelnemers een aantal inspirerende voorbeelden te zien van groene initiatieven uit De Ronde Venen en voorbeelden van projecten uit Utrechtse gemeenten die het traject al eerder doorliepen. De voorbeelden die aan bod komen en de ideeën die deelnemers aanleveren, passen allemaal binnen de thema’s landschap, biodiversiteit, cultuurhistorie, educatie en beleefbaarheid.  

Groen aan de Buurt is een programma van Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Zij organiseren en begeleiden het Groen aan de Buurt-proces in De Ronde Venen samen met de gemeente. Waterschap Amstel Gooi en Vecht is partner van het project.

Wethouder Kiki Hagen (Openbare Ruimte) is enthousiast over Groen aan de Buurt: ‘’U woont niet voor niets in een Groene Hart-gemeente. Een groene omgeving ziet er mooi uit en is goed voor onze gezondheid, leefklimaat en de biodiversiteit. Groen zorgt er bovendien voor dat er minder hittestress en wateroverlast is. Groen aan de Buurt biedt u de mogelijkheid om samen met uw buurt of buren onze gemeente nog een stukje groener te maken. U krijgt advies en een budget om samen aan de slag te gaan!’’

Groen aan de Buurt is een DOE-project. Het is niet alleen bedenken, maar vooral ook doen. Na de ideeënavond is er een tweede bijeenkomst op maandag 14 december a.s. Op deze avond kiezen de bewoners welke van de aangedragen ideeën als project gerealiseerd gaan worden. Diverse werkgroepen worden gevormd die samen aan de slag gaan om de ideeën tot uitvoering te brengen.

Gemeente De Ronde Venen en de provincie Utrecht hebben geld beschikbaar gesteld voor Groen aan de Buurt. Werkgroepen kunnen daardoor ook snel aan de slag met een eigen budget. Ook krijgen zij ondersteuning bij het omzetten van hun idee naar een project met concrete activiteiten.

Groen aan de Buurt staat open voor ideeën en initiatieven uit alle kernen van de Ronde Venen. Het streven is een mooie spreiding van projecten door de hele gemeente. Waar uiteindelijk Groen aan de Buurt-projecten van de grond komen, is afhankelijk van de ideeën van inwoners.

Aanmelden voor de online ideeënavond kan via www.ivn.nl. Na aanmelding worden een link en de instructies om deel te nemen toegestuurd.. De ideeënavond duurt van 19:30 tot 21:00 uur. 


advertentie