Rabobank sluit kantoor Mijdrecht

Woerden/Mijdrecht - Rabobank Rijn en Veenstromen sluit haar kantoor aan Bozenhoven 93 in Mijdrecht. Het was al gesloten sinds het begin van de coronacrisis, maar blijft nu definitief dicht. 

Dit schrijft Monique van de Wakker, directievoorzitter van de Rabobank Rijn en Veenstromen in een e-mail.

Volgens Van de Wakker is het bezoek van klanten aan de kantoren in de afgelopen jaren sterk teruggelopen, en regelen steeds meer klanten, wanneer het hen uitkomt, hun bankzaken via internet of de Rabo App. Door de coronacrisis is deze ontwikkeling verder versneld. Daarnaast maken de geldautomaten van o.a. de Rabobank plaats voor de automaten van Geldmaat. Hierdoor zijn er binnenkort geen geldautomaten meer binnen in de kantoren aanwezig.

Dit alles leidt ertoe dat in de toekomst steeds minder mensen een bankkantoor bezoeken. Verder liep het huurcontract van het pand af. Daarom is besloten het kantoor in Mijdrecht te sluiten. Rond de zomer 2021 hoopt de bank informatie te geven over hoe zij in Mijdrecht weer fysiek aanwezig kan zijn. 

Rabobank Rijn en Veenstromen beschikt na de sluiting van het kantoor in Mijdrecht nog over twee kantoren: een kantoor in Bodegraven, dat tijdelijk gesloten is, maar dat rond de komende zomer weer opengaat en het hoofdkantoor in Woerden.advertentie