DE-punten voor koffie voor Voedselbank

De Ronde Venen - De Lionsclubs zijn na het grote succes van voorgaande jaren, in samenwerking met Douwe Egberts, landelijk weer de kerstactie ‘Koffie voor de Voedselbanken” gestart .

Ook de Voedselbanken worden hard getroffen door het coronavirus. Naast de uitval van vrijwilligers en de logistieke aanpassingen, stijgt het aantal mensen dat een beroep moet doen op de Voedselbank fors. De verwachting is dat deze groei zich zeker zal voortzetten in het komende jaar. De behoefte aan levensmiddelen wordt om die reden alleen maar groter. 

De actie vorig jaar in december leverde maar liefst 134.000 pakken koffie op voor de voedselbanken.

Ook in onze gemeente was massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Lionsclubs om de DE-punten te doneren aan onze lokale Voedselbank De Ronde Venen. In totaal zijn maar liefst 500.000 punten binnengehaald, goed voor 1.816 pakken koffie! Hiermee kon onze Voedselbank 120 gezinnen ruim een half jaar van koffie voorzien.

Dit jaar willen de Lionsclubs van Mijdrecht Wilnis, Vinkeveen Waverveen en Abcoude Baambrugge weer hun steentje bijdragen om onze eigen Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen. Ook in onze gemeente zien honderden personen zich door de omstandigheden genoodzaakt om ondersteuning te zoeken bij onze voedselbank.

Koffie met name is een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. De ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die vervolgens worden gedoneerd aan de Voedselbank De Ronde Venen.

Het inzamelen van de koffiepunten wordt gecombineerd met het inzamelen van oud- en vreemd geld. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud- of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan De Lionsclub zal het geld omwisselen voor euro’s. Voor iedere € 15 kan in de Derde Wereld een arme blinde gratis aan staar worden geopereerd, waarna hij/zij weer normaal kan zien, werken en leven.

DE-waardepunten, bij voorkeur geteld, en oud- en vreemd geld kunnen, met in achtneming van de geldende RIVM-richtlijnen, van begin tot en met eind december worden ingeleverd  op de volgende adressen.

• Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree, SMC De Bron en De Groentehal.
• Mijdrecht: Boni, Hema, Hoogvliet en Dress for Less Fashion.
• Wilnis: Jumbo en Van Soest Stoffen.

De Lionsclub Abcoude-Baambrugge zal de waardepunten inzamelen op de verkooplocaties van de jaarlijkse erwtensoepactie op 16 januari a.s.


advertentie