Gemeente blundert in brief over afvalbeleid

De Ronde Venen - Afgelopen week ontvingen alle huishoudens in De Ronde Venen een brief van de gemeente over het afvalbeleid vanaf 1 januari a.s. Zo wordt met ingang van die datum het restafval nog maar driewekelijks opgehaald, in plaats van de huidige tweewekelijkse inzameling.

Ook bevatte de brief een pasje, dat dienst moet doen als toegangspasje voor de afvalbrengstations in de gemeente en dat vanaf een nog niet bekende datum tevens toegang biedt tot de ondergrondse containers bij hoogbouw in de gemeente.

In de rest van de brief gaat de gemeente tweemaal, afgezien van een verwijzing in de brief naar een volgende pagina die er niet is en een klein tikfoutje achterop de pas, behoorlijk de fout in.

Inwoners die 'hun afval goed scheiden' kunnen volgens de brief hun grote afvalcontainer omruilen voor een kleiner formaat container. Daarbij wordt ze een worst voorgehouden: de afvalstoffenheffing wordt dan met een kleine € 36 verlaagd. Een korting van ruim 20%. 

Gezien de kennelijk grote stroom van verzoeken om grote afvalcontainers om te ruilen voor kleinere, zag de gemeente zich in de afgelopen dagen genoodzaakt een bericht de wereld in te sturen dat omwisseling van containers pas in de loop van 2021 ingevoerd zal worden. Voorts bleek het in de brief genoemde tarief voor de afvalstoffenheffing onjuist te zijn. Dat wordt namelijk begin 2021 bekendgemaakt.

 


advertentie