CDA: 'plannen N201 niet op lange baan schuiven'

De Ronde Venen - Het CDA De Ronde Venen en de Utrechtse CDA-Statenfractie willen dat de uitgestelde plannen voor de N201 niet op de lange baan worden gescheven, schrijven zij in een persbericht.

“De invoegstroken bij Vinkeveen zouden versneld aangelegd kunnen worden en ook de gewenste verlenging van de geluidschermen zou zo snel mogelijk gerealiseerd moeten worden”, aldus Derk Boswijk, CDA-fractievoorzitter in de provincie Utrecht. 

CDA-fractievoorzitter in de gemeenteraad van De Ronde Venen,Simone Borgstede, is blij met de inzet van de fractie in de provincie: "Het wederom uitstellen van de aanpassingen was een tegenvaller, zeker na alle uitgebreide inspraaksessies en goede plannen die gepresenteerd werden. We hebben bij dat bericht onmiddellijk contact gezocht met ‘onze man’ in de provincie.”

Ook voor Derk Boswijk was de verlenging van de studiefase een verrassing. Hij had gehoopt dat er nu eindelijk eens vaart gemaakt zou worden met de goede bereikbaarheid van de N201. Tijdens de
Provinciale Statenvergadering over dit onderwerp medio januari a.s. zal Boswijk ook aandacht vragen voor de overige knelpunten in De Ronde Venen.

De strekking van de bocht bij Mijdrecht en verkeersdruk bij Amstelhoek. “Door corona lijkt de druk op de N201 wat minder, maar als dadelijk de bv Nederland weer aan de slag gaat zal de druk alleen maar groter worden. Ook gezien het feit dat het OV nog steeds onder druk staat’ aldus Boswijk. “Voor de maakindustrie in Mijdrecht is het van groot belang dat de N201 goed doorstroomt. Maar de verkeersveiligheid van de op- en afritten bij Vinkeveen heeft een nog hogere prioriteit", vervolgt hij. "De keuze om daar dan nu op in te zetten snel is gemaakt”,

Het onderwerp komt in de eerste vergadering van de Provinciale Staten in het nieuwe jaar op de agenda, waarna aan het einde van de maand de definitieve beslissing wordt genomen.

Op de foto: Simone Borgstede, fractievoorzitter CDA De Ronde Venen (links) en Derk Boswijk, fractievoorzitter CDA Provincie Utrecht (rechts) bij viaduct in de N201 bij Vinkeveen


advertentie