Lever vuurwerk in en voorkom boete

De Ronde Venen - Het afsteken van vuurwerk is komende jaarwisseling verboden. Om mensen in de gelegenheid te stellen om veilig afstand te doen van hun vuurwerk, kunnen inwoners (particulieren) van De Ronde Venen hun vuurwerk op 24- en 27 december zonder gevolgen inleveren bij in totaal 6 inleverpunten in Amsterdam en Uithoorn.

Deze inleverpunten zijn makkelijk per auto te bereiken. Het vuurwerk dient veilig vervoerd te worden, dat wil zeggen zo veel mogelijk in de originele verpakking. Het is vanwege de veiligheid niet de bedoeling dat mensen met het openbaar vervoer naar het inleverpunt komen.

Vuurwerk kan op de volgende tijdstippen en plekken worden ingeleverd:

Donderdag 24 december 10.00 uur tot 13.00 uur: Parkeerplaats Sporthallen Zuid aan het Burgerweeshuispad in Amsterdam Zuid
Donderdag 24 december 14.00 uur tot 17.00 uur: Parkeerplaats Sportpark Voorland aan het Voorlandpad in Amsterdam Oost
Zondag 27 december 10.00 uur tot 13.00 uur: Parkeerterrein achter de werf aan Volendammerweg 310 in Amsterdam Noord
Zondag 27 december 10.00 uur tot 13.00 uur: Parkeerterrein/Evenemententerrein Legmeer-West aan de Randhoornweg in Uithoorn
Zondag 27 december 14.00 uur tot 17.00 uur: Parkeerplaats Sportcentrum Ookmeer aan de Dokter Meurerlaan in Amsterdam-Osdorp en P12A aan de Holterbergweg in Amsterdam Zuidoost.

Inwoners die nog vuurwerk hebben kunnen dit op 24- en 27 december anoniem en zonder consequenties op bovenstaande locaties inleveren. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot een maximum van 25 kilo per persoon.

De locaties zijn onder meer afgestemd met de brandweer. Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf is met een geprepareerde wagen aanwezig om het vuurwerk op een veilige manier in te nemen. Het bedrijf zal het vuurwerk vervolgens verpakken en het vervoer, de opslag en de uiteindelijke vernietiging organiseren. Ook in Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn inleverpunten voor vuurwerk.

Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 is klein vuurwerk, zoals sterretjes en knalerwten (categorie F1), wel toegestaan. Dit mag iedereen die ouder is dan 12 jaar het hele jaar door kopen en afsteken.

Kijk voor meer informatie over vuurwerk op de website van de rijksoverheid.


advertentie