Christelijke partijen willen 2021 in met klokgelui

De Ronde Venen - De christelijke partijen in de gemeenteraad van De Ronde Venen, CDA en ChristenUnie/SGP, willen tijdens de komende jaarwisseling de kerkklokken laten luiden.

Normaal gesproken gaat iedereen om twaalf uur ’s nachts naar buiten en barst het vuurwerk los. Dit jaar niet. Het kan niet zo zijn dat het nieuwe jaar in alle stilte begint, dacht CDA De Ronde Venen.

‘We houden er niet van om te zeggen wat er allemaal niet kan, maar vooral te kijken wat wél kan. Daarom doen we een oproep aan de kerken in De Ronde Venen om ‘op slag van Nieuwjaar’ de kerkklokken te luiden. Het kost niets en het effect is niet in waarde uit te drukken,” aldus
CDA-fractievoorzitter Simone Borgstede.

Toen Wim Stam, fractievoorzitter van ChristenUnie/SGP van het initiatief hoorde, sloot hij zich graag aan bij de oproep van het CDA. “Goed om zo gezamenlijk op te trekken en ook mijn netwerk in te schakelen” zegt Stam.

Van oudsher dient het luiden van de kerkklokken om de bevolking ergens op te attenderen. Het aanbreken van een nieuw jaar is toch iets waar mensen naar uitkijken en wat ze het liefst samen vieren. “Kerkklokken worden ook gezien als teken van hoop. Een mooi begin van het nieuwe jaar’, aldus de beide fractievoorzitters. Beiden vinden dat het toch niet zo kan zijn dat dit bijzondere jaar zo wordt afgesloten en dat het nieuwe jaar in sobere stilte wordt begonnen.

Inmiddels hebben de volgende kerken aangegeven dat ze de klokken zullen luiden: de St. Johannes de Doper, de Janskerk en De Rank in Mijdrecht, de Ned. Hervormde Kerk in Wilnis, de Dorpskerk in Baambrugge en de RK Heilig Hart van Jezus Kerk in Vinkeveen. 

Op de foto: (vlnr) Coos Brouwer, Simone Borgstede, Yvette Janmaat en Nico de Dood van het CDA en Wim Stam van ChristenUnie/SGP


advertentie