CSW wil eind aan vernielingen

Wilnis - Het bestuur van voetbalclub CSW is de voortdurende vernielingen van veld 4 op het CSW-complex beu. Op dit veld vinden, ondanks een door de gemeente geplaatst hek, vernielingen plaats en is er verder sprake van overlast. 'Het zinloze (en kostbare) vandalisme moet stoppen!', schrijft het bestuur op de website.

Het CSW-bestuur wijst erop dat veld 4 buiten de normale trainingstijden om, niet betreden mag worden. Volgens het bestuur trekt veld 4 buiten de officiele openingstijden van CSW, altijd al veel mensen, om even een balletje trappen met vrienden en/of vriendinnen. En dat is prima, schrijft het bestuur.

Maar al enige tijd neemt het bezoek toe, en daarmee ook de overlast voor CSW en de omwonenden. Veel- en harde muziek uit verschillende bronnen, vuur- en andere schade aan het kunstgras, de doeltjes en netten, en drugs- en drankrestanten (inclusief kapot glas) op het veld en in de dugouts. Ook wordt andere troep, zoals pizzadozen aangetroffen.

Na overleg met alle betrokkenen heeft de gemeente daarom besloten veld 4 beter af te sluiten door een hek te plaatsen. Echter, het hek stond er nog geen dag en werd toen al moedwillig vernield door iemand met serieus materieel, die het er blijkbaar niet mee eens was dat veld 4 niet meer via de bosjes bereikbaar was. 

De gemeente heeft het hek inmiddels een aantal malen gerepareerd, maar even vaak is het direct daarna weer vernield, De schades en reparaties kosten volgens het CSW-bestuur 'bakken met geld, dat we in deze tijd wel beter kunnen gebruiken!' 

Het bestuur vraagt daarom iedereen vriendelijk doch dringend het CSW-complex buiten de openingstijden, niet te betreden. Verder vraagt het bestuur iedereen om de politie te bellen (0800-8844) als zij iemand zien die niet thuishoort op het complex. 

Tenslotte vraagt het bestuur iedereen die mogelijk informatie heeft over de 'herhaaldelijke hek-knipper' contact op te nemen met het bestuur.

Foto's: CSW-website


advertentie