Wat vindt u belangrijk bij de Bibliotheek?

De Ronde Venen - De Bibliotheek voert in De Ronde Venen een onderzoek uit naar wat inwoners van De Ronde Venen belangrijk vinden bij de Bibliotheek.

De Bibliotheek is in ontwikkeling. Misschien heeft u het nog niet direct opgemerkt, maar van de klassieke uitleenbibliotheek groeit men steeds meer naar een brede maatschappelijk educatieve bibliotheek-organisatie. Een bibliotheek waar iedereen zich kan ontwikkelen en die mensen verbindt met kennis en informatie.

Kennis en informatie vinden we allang niet meer alleen in boeken. De digitale wereld wordt steeds belangrijker. De Bibliotheek speelt daarop in. Het doel daarbij is om bij te dragen aan de ontwikkeling van de inwoners.

Naast het uitlenen van boeken, doet de Bibliotheek nu veel meer. Zo helpt ze inwoners digitaal vaardiger te worden met computercursussen en -spreekuren. Ze wijst mensen de weg als ze hulp nodig hebben bij het invullen van hun belastingaangifte. Ook helpt ze kinderen met een leesachterstand, via school of via Taalvisite.

De maatschappelijke taak van de Bibliotheek wordt steeds breder, maar haar inkomsten worden steeds minder. Een teruglopend aantal betalende leden en bezuinigingen op de gemeentelijke subsidies maken het noodzakelijk dat keuzes worden gemaakt.

De Bibliotheek vraagt zich daarom af: ‘Wat moeten wij de komende jaren blijven doen, en wat is minder relevant?’

Daarbij vraagt de Bibliotheek hulp aan de inwoners van gemeente De Ronde Venen. Om te weten te komen waar iedereen in de gemeente behoefte aan heeft bij de bibliotheek is een vragenlijst gemaakt. Met dit onderzoek hoopt de Bibliotheek meer inzicht te krijgen in wat voor de inwoners van De Ronde Venen belangrijk is met betrekking tot de huidige en toekomstige dienstverlening van de Bibliotheek.

Wilt u de Bibliotheek helpen door de vragenlijst in te vullen? Het invullen kost ongeveer 10 minuten. De link naar de vragenlijst is te vinden op de website van de Bibliotheek: 
www.bibliotheekavv.nl/onderzoek.


advertentie