Voorleesdagen dit jaar helemaal online

De Ronde Venen - De Bibliotheek is gesloten en daarom zijn er tijdens De Nationale Voorleesdagen dit jaar geen voorleesuurtjes in de Bibliotheek. Maar online vindt je op de website van de Bibliotheek een heleboel leuke tips, filmpjes en informatie. En omdat de Voorleesdagen met twee weken zijn verlengd, duurt het nu 24 dagen, tot en met 12 februari a.s.

Het prentenboek dat dit jaar centraal staat bij de Voorleesdagen is ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Loes Riphagen leest het zelf voor. En ze geeft ook knutseltips om zelf een eigen Coco te maken.

De Voorleesdagen zijn er speciaal voor de allerkleinsten die nog niet zelf kunnen lezen. Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel goed voor de taalontwikkeling van een kind. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest, of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

Daarnaast leert je kind de wereld om zich heen beter te begrijpen. Een verhaaltje geeft je kind houvast bij het ontdekken van de wereld, omdat je kind in het verhaal dingen herkent uit zijn of haar eigen leven, zoals in bad gaan, boodschappen doen of uit logeren gaan. Samen een boek lezen over zo’n onderwerp kan je kind helpen bij het voorbereiden op de gebeurtenis.

Kijk voor tips en informatie op www.bibliotheekavv.nl/voorleesdagen.


advertentie