KunstRondeVenen zet 'Kunst in de etalage'

De Ronde Venen - In december vorig jaar opende kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen (KRV)  in een leegstaand winkelpand in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht een pop-up galerie. Helaas moest door de lockdown de galerie alweer na een paar dagen worden gesloten. 

In afwachting van een heropening heeft KRV nu een vijftal kunstenaars uit De Ronde Venen de gelegenheid geboden zich in de etalage te presenteren. Over enkele weken kunnen dan weer andere kunstenaars van deze mogelijkheid gebruik maken. 

Het publiek, dat de etalage passeert, kan genieten van schilderijen, tekeningen en fotokunst. De werken zijn voorzien van een nummer, dat verwijst naar een lijst van deelnemende kunstenaars, die aan de deur is bevestigd. Dat zijn op dit moment Willy van Loon-Van Dijk, Tiny Mens, Edith Gerritsma, Elianne Groenhart en Alize Engel.

Op www.kunstrondevenen.nl is informatie over deze kunstenaars, waaronder hun contactgegevens, te vinden. Als iemand in de aanschaf van een werk is geïnteresseerd, kan men direct contact opnemen met de kunstenaar.

Zodra de lockdown achter de rug is, hoopt KRV de galerie weer volledig te kunnen inrichten en zo een nog breder beeld te geven van wat er aan prachtige kunst in De Ronde Venen wordt gemaakt.

In het laatste weekend van mei organiseert KRV weer een atelierroute. De zeventig aangesloten kunstenaars laten dan op zo’n veertig locaties hun werk zien. In de galerie zal dan de centrale expositie worden ingericht.


advertentie