Samen aan de slag: Een tegen eenzaamheid

De Ronde Venen - Tijdens de besluitnemende gemeenteraadsvergadering van afgelopen maandagavond is de motie 'Samen Een tegen Eenzaamheid' aangenomen. Deze motie werd ingediend door de CDA-fractie en ondersteund door de fracties van PvdA/GroenLinks en Ronde Venen Belang.

CDA De Ronde Venen wil dat alle initiatieven op het gebied van bestrijding van eenzaamheid samen worden gebracht. Dit kan door aan de slag te gaan met het programma 'Eén tegen
Eenzaamheid'. Volgens CDA woordvoerder Ria de Korte-Verhoef is de urgentie in coronatijd zeer groot. Daarom is het nodig dat meer dan nu wordt gedaan aan eenzaamheid bij jong en oud en dat ideeën bij elkaar gebracht worden. 

We herkennen eenzaamheid misschien allemaal wel eens af en toe, nu zovelen van ons in deze coronatijd thuis moeten blijven. Maar we weten ook dat mensen, die langdurig eenzaam zijn, sterk verminderde kwaliteit van leven ervaren en eerder sterven.

Aan eenzaamheid kan veel gedaan worden. Er wordt in De Ronde Venen al veel gedaan. Velen zoeken iemand op om een ommetje te maken, of sturen een extra kaartje aan mensen waarvan zij vermoeden dat zij eenzaam zijn. Tympaan-De Baat belt bijvoorbeeld veel mensen op en er zijn telefooncirkels. Maar volgens het CDA is er meer mogelijk en veel goede tips staan in het landelijke actieprogramma 'Eén tegen Eenzaamheid'. 

We kunnen dan, net zoals bij dementievriendelijke gemeente, samen met veel organisaties optrekken, meer gebruikmaken van bestaande- en elkaars ideeën. Daarin kan Tympaan-De Baat de regie houden om dit bij elkaar te brengen.

Ook riep Ria de Korte-Verhoef de wethouder op om in lokale media meer bekend te maken over wat er mogelijk is tegen eenzaamheid, ook in coronatijd. We kunnen echt veel meer dan nu doen wanneer we het samen doen.

Kijk voor meer informatie op www.eentegeneenzaamheid.nl


advertentie