Gered schaap dood; aangifte tegen eigenaar

De Hoef - Het schaap dat afgelopen woensdag door het ijs zakte in De Hoef, is alsnog overleden. Dierenambulance De Ronde Venen doet aangifte tegen de eigenaar vanwege nalatigheid.

Het zwaar onderkoelde schaap werd gisteren uit het ijs gehaald door de brandweer. Ze brachten het dier naar een schuur van buurtbewoners. Daar werd het schaap ingewikkeld in dekens en met de brandweer was afgesproken dat de eigenaar een dierenarts zou waarschuwen.

Medewerkers van de Dierenambulance kregen twee uur later een melding dat het schaap nog altijd "als een ijsklomp" lag te wachten op hulp. Ze gingen meteen ter plaatse.

"We zijn met man en macht bezig om het schaap op te warmen. De dierenarts is geweest met een verwarmd infuus en pijnstilling. We zijn met tondeuses aan de slag gegaan om de natte en bevroren vacht zo snel mogelijk eraf te halen, de warmte kwam niet door de vacht heen."

Het mocht uiteindelijk niet baten. Het dier bleek hersenletsel te hebben en is uit zijn lijden verlost. "Vele tranen zijn er gevloeid", meldt Dierenambulance De Ronde Venen op Facebook. "We zijn er kapot van dat dit dier twee uur als een ijsklompje heeft liggen wachten en wie weet hoe lang hij al in het ijs heeft gelegen."

"De eigenaar is een bekende van ons", stelt Dierenambulance De Ronde Venen. Op 25 december zou al een "bijna dood schaap" zijn weggehaald bij de handelaar. Er is toen tevergeefs melding gedaan bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. "We gaan nu aangifte doen", aldus Dierenambulance De Ronde Venen.

Bron: RTV Utrecht


advertentie