Geen snel internet in deel buitengebieden

De Ronde Venen - In een deel van de buitengebieden van De Ronde Venen wordt geen snel internet aangelegd. Dit bleek afgelopen woensdagavond tijdens de Politieke commissie Samenleving en Inwonerszaken, Ruimtelijke Zaken & Publieke Werken. 

Wethouder Kiki Hagen informeerde de commissie over een brief die zij had ontvangen van Datafiber, waarin het bedrijf meldde dat in een gedeelte van het buitengebied geen glasvezel zou worden aangelegd. Wethouder Hagen gaf niet aan of in de brief de reden voor dit besluit van Datafiber stond.

Wel vertelde zij dat zij inmiddels bestuurlijk overleg had gevoerd met de gemeenten Ouder Amstel en Stichtse Vecht waar in hun buitengebied ook glasvezel zou worden aangelegd. Ook de provincie Utrecht is geïnformeerd hierover. De wethouder zei zich samen met de 'ambassadeurs' van het glasvezelnet in de buitengebieden te gaan beraden op vervolgstappen.

Het project 'snel internet in de buitengebieden' startte in 2016 voortvarend, maar verzandde na enige tijd in discussies over vergunningen die niet werden afgegeven en een onderzoek naar de techniek van aanleg van glasvezel in veengebied. 


advertentie