Tech=Tof Quiz alternatief Techniek Driedaagse

De Ronde Venen - Hoe werkt een robot? En hoe weet een sprinklerinstallatie waar hij een brand moet blussen? Het zijn voorbeelden van vragen uit de Tech=Tof Quiz; het online alternatief voor de Techniek Driedaagse.

Leerlingen van de groepen 7, 8 en brugklassen spelen deze quiz op hun school en gaan met elkaar de strijd aan. De quiz voor groep 7 en 8 is op 16- en 18 maart en voor brugklassen in april. Wie wint de eerste Tech=Tof Quiz bokaal?  

Dit schooljaar kon de Techniek Driedaagse vanwege het coronavirus niet doorgaan. Ook vele andere technische activiteiten werden afgelast. Daarom zocht TechNet Amstel & Venen naar een digitaal alternatief.

In samenwerking met veertien lokale ondernemers is de Tech=Tof Quiz ontwikkeld; een digitaal alternatief om leerlingen te laten zien hoe leuk techniek is. In korte video’s lichten jonge medewerkers van technische bedrijven een deel van hun bedrijfsproces toe en stellen ze de leerlingen een uitdagende techniekvraag. Deze kunnen ze met hun telefoon of tablet beantwoorden. Zo gaan ze met elkaar de strijd aan. Na afloop is de winnaar bekend; deze school wint de eerste Tech=Tof Quiz Bokaal.

In de Tech=Tof Quiz zien leerlingen onder andere een jonge monteur van Autobedrijf Van Rijn uit Mijdrecht een apk-keuring van een vrachtwagen uitvoert, demonstreert Lely een melkrobot bij een melkveehouderij in Ouderkerk aan den Amstel, onderzoeken leerlingen het proces van de groei van rozen in een kwekerij in De Kwakel en laat een jonge medewerker van Omefa in Nieuwkoop zien hoe hij spelattributen maakt van gerecycled materiaal. 

 De Tech=Tof Quiz is bedoeld voor leerlingen van de groep 7 en 8 en brugklassen van scholen uit de gemeenten De Ronde Venen, Uithoorn, Aalsmeer, Nieuwkoop en Amstelveen. Scholen die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen dat nog doen via www.technetamstelenvenen.nl/tech-tof-quiz


advertentie