Wethouders: 'aandacht voor leefbaarheid dorpen'

De Ronde Venen/Nieuwkoop - Afgelopen maandag kregen de wethouders Economische zaken Rein Kroon (CDA) van De Ronde Venen en Antoinette Ingwersen (CDA) van Nieuwkoop een luisterend oor bij demissionair staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer (CDA).

De ontmoeting vond plaats naar aanleiding van de brief die wethouder Ingwersen vorige week aan Mona Keijzer zond. Wethouder Kroon steunde dit schrijven direct en wist een afspraak met de staatssecretaris te maken, zodat de brief persoonlijk overhandigd en toegelicht kon worden. Inmiddels hebben diverse andere wethouders en ondernemers dit verzoek gesteund.

In de brief wordt aandacht gevraagd voor de leefbaarheid en vitaliteit van de dorpen, die door de coronamaatregelen zwaar onder druk zijn komen te staan. In de toekomst vrezen zij voor ernstige gevolgen voor de leefbaarheid en de voorzieningen in de dorpen van landelijke gemeenten. Dit terwijl ondernemers en gemeentes samen veel inspanningen doen om de dorpen leefbaar te houden. Juist in de dorpen wordt veel ongelijkheid ervaren tussen het geringe aantal winkels dat open mag en het deel dat gesloten is. De dorpscentra zijn qua drukte niet te vergelijken met de centra van grote steden.

De wethouders zien mogelijkheden om samen met ondernemers in gesprek te gaan over gerichte- en passende oplossingen die in de dorpen goed en veilig uitvoerbaar zijn. Daarnaast hebben de wethouders aandacht gevraagd voor de financiële steun voor ondernemers die ondanks de vele steunpakketten toch tussen wal en schip vallen.

Volgens beide wethouders begreep demissionair staatssecretaris Keijzer hun noodkreet namens alle ondernemers uit hun gemeentes. Daarnaast stelde ze vragen over de negatieve effecten van corona die de wethouders horen van de ondernemers.

Wethouders Ingwersen was verheugd dat demissionair staatssecretaris Keijzer de brief serieus nam: “Het is goed om te merken dat de brief bekend is bij haar, en dat ze onze zorgen herkent”. Wethouder Kroon vult aan: “Het is fijn om te merken dat de staatsecretaris open staat voor onze praktische oplossingen in deze crisis en wil kijken wat er wel kan binnen de ruimte die er is, gegeven het feit dat we afhankelijk zijn van de ontwikkelingen van het virus.”, aldus Kroon.

Op de foto: demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (midden) neemt de brief in ontvangst van wethouder Ingwersen (links) en wethouder Kroon (rechts)


advertentie