Bouw 50 starterswoningen Twistvlied definitief

Mijdrecht - Op 24 februari jl. ondertekenden wethouder Wonen Rein Kroon en Camiel Honselaar, directeur HSB Bouw B.V. de koopovereenkomst voor de Twistvliedlocatie in Mijdrecht. De bouw van 50 betaalbare starterswoningen is daarmee definitief. 

De locatie van de voormalige Twistvliedschool in Mijdrecht is zeer geschikt voor woningbouw. Vanwege de grote vraag naar starterswoningen, heeft de gemeente projectontwikkelaars gevraagd een plan te ontwikkelen dat hierin voorziet. In samenspraak met omwonenden zijn hiervoor de wensen en eisen opgesteld.

Uit de ingediende plannen is gekozen voor het voorstel van HSB Bouw, met 50 duurzame startersappartementen. Met de ondertekening van de koopovereenkomst, is de opdracht definitief gegund aan HSB Bouw B.V. 

Ongeveer de helft van de appartementen, waarvan de oppervlakte ca. 45 m2 is, valt in de sociale huursector. Voor de koopwoningen geldt een maximumprijs van € 160.000. 

Zodra alle details bekend zijn, maakt HSB Bouw via de lokale kranten bekend waar geïnteresseerde starters zich kunnen inschrijven. Toewijzing van de huurwoningen gebeurt door woningbouwcorporatie GroenWest. 

Wethouder Rein Kroon is heel blij met de ondertekening. “Het is echt ontzettend belangrijk om betaalbare woningen voor onze eigen starters te bouwen. Dit appartementengebouw draagt bij aan de grote behoefte van onze jongeren om een betaalbare woning te vinden. Daarnaast is het een fraaie toevoeging aan de wijk Twistvlied. Hierbij hebben we HSB verzocht om het liefst alle woningen lokaal te verkopen!” HSB Bouw verwacht dat de bouw in 2022 kan starten.

Op de foto: Rein Kroon (wethouder Wonen) en Camiel Honselaar (directeur HSB Bouw B.V.) ondertekenen de koopovereenkomst op de toekomstige locatie van de startersappartementen


advertentie