VVD: 'Blijf bij lokale horeca bestellen'

De Ronde Venen - VVD De Ronde Venen roept in een persbericht inwoners van de gemeente op de lokale horeca te blijven ondersteunen door regelmatig te blijven bestellen bij die lokale horecabedrijven.

In de afgelopen week heeft de VVD-fractie - uiteraard digitaal - overlegd met een tiental horecaondernemers uit De Ronde Venen. Daarbij was er ook een vertegenwoordiger van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN)  aanwezig. Er is gesproken  over de huidige situatie en over de ervaren knelpunten. Alle ondernemers doen hun uiterste best om met andere activiteiten toch nog iets van hun vaste lasten goed te maken, maar het is natuurlijk niet wat ze willen. Ze doen wat ze kunnen terwijl ze liever hun gasten in hun restaurant en op hun terrassen willen ontvangen.

Dat was echt een gedeeld beeld, alle horecaondernemers willen hun gasten graag weer in hun eigen zaak in de watten leggen. Hierbij is aangegeven dat ze ook mogelijkheden zien om dat op een verantwoorde wijze te doen. “Het is volkomen begrijpelijk en er zou wat ons betreft ook meer in mogelijkheden gekeken moeten worden. Het bieden van perspectief is van essentieel belang” aldus Bart Richter, VVD-fractievoorzitter. 

De vertegenwoordiger van deze regio van KHN, Simone van Laar gaf aan dat zij op allerlei manieren de horeca probeert te steunen en te vertegenwoordigen. Ze gaf ook aan dat de maatregelen nu op landelijk niveau worden genomen en dat de gemeente hier relatief weinig aan kan doen. Toch is ook steun en de oproep vanuit de lokale politiek richting het kabinet van belang. Dit kan onder andere via de partijlijn van landelijke partijen in de raad en via de burgemeester naar de voorzitter van de Veiligheidsregio. De VVD-fractie heeft inmiddels meerdere acties op dit gebied ondernomen. 

Veel mensen willen de horeca graag weer bezoeken voor een hapje, een drankje en voor  de gezelligheid en zij zullen dit ook doen zodra het weer kan. VVD De Ronde Venen heeft in oktober vorig jaar het initiatief genomen en een motie ingediend om vergroten van terrassen en verruiming van de openingstijden mogelijk te maken. Die motie is toen met een ruime meerderheid aangenomen, waardoor dit nu geregeld is. 

VVD-fractielid Ed Dohle: “het bestellen en thuis dineren is niet zo leuk als uit eten gaan, maar het is het maximale wat nu mogelijk is en hard nodig ter ondersteuning van onze horecaondernemers!” De VVD hoopt, samen met de ondernemers, dat er weer snel op een terras gezeten kan worden, maar roept op om tot dat moment vooral regelmatig bij onze lokale horeca te blijven bestellen.

Op de foto: Bart Richter fractievoorzitter VVD De Ronde Venen (r) en raadslid Ed Dohle (l)


advertentie