Krachtenbundeling voor snel internet buitengebied

Regio - De Ronde Venen gaat samen met de gemeenten Ouder-Amstel, Stichtse Vecht en mogelijk ook Woerden, de krachten bundelen om snel internet in het buitengebied te realiseren. Dat hebben de gemeenten deze week afgesproken.

De krachtenbundeling is nodig omdat het bedrijf Delta Fiber Netwerk heeft aangegeven de aanleg in het deel van het buitengebied van de gemeenten niet te kunnen realiseren. Delta Fiber Netwerk heeft bewoners van het buitengebied van Vinkeveen, Waverveen, Abcoude en Baambrugge die een contract hebben met het bedrijf, laten weten dat de aanleg van snel internet daar niet haalbaar is. Daarvoor gebruikt het bedrijf twee argumenten: ze vindt het werk complexer dan van te voren was ingeschat en voor de aanleg moet soms gebruik worden gemaakt van privégrond, wat het bedrijf in dit gebied nog niet overal rond had.
 
Maandag 1 maart jl. sprak wethouder Kiki Hagen met de directie van Delta. Hagen: ,,Ik heb de directie laten weten het besluit uiterst teleurstellend te vinden. Enkele honderden bewoners hadden al een contract met Delta. Zij verheugden zich op de komst van snel internet, een voorziening die als gevolg van het vele thuiswerken, het thuisonderwijs en de vele agrarische bedrijven in het buitengebied die hier voordeel van hebben nog belangrijker is geworden. Het is uiterst zuur dat Delta het snelle internet nu niet aanlegt.’’ 

De teleurstelling geldt met name voor het overgrote deel van de bewoners van het buitengebied in Vinkeveen en Baambrugge. Bij enige tientallen bewoners, waar de werkzaamheden al ver gevorderd zijn, wordt het werk alsnog afgemaakt. Voor honderden andere belangstellenden is dat niet het geval. 

Wethouder Hagen: ,,We zijn niet de enige gemeente die hiermee geconfronteerd wordt. Hetzelfde geldt voor de buitengebieden van Ouder-Amstel, Stichtse Vecht en Woerden. Vandaar dat is afgesproken om gezamenlijk op te trekken. We blijven ons als gemeenten gezamenlijk en onverminderd inzetten voor snel internet.’’

Op de foto: Aansluitingen in het buitengebied van De Ronde Venen. De groene punten zijn gerealiseerd.


advertentie