GGD opent vaccinatiecentrum in Breukelen

GGD opent vaccinatiecentrum in Breukelen

Regio - Vanaf eind maart tot en met september 2021 wordt in de Stinzenhal in Breukelen (Stichtse Vecht) een tijdelijke vaccinatielocatie ingericht. “Zo kunnen onze inwoners zich dichtbij huis laten vaccineren tegen COVID-19. Dat is fijn, want vaccineren is de belangrijkste stap om jezelf en uiteindelijk de mensen om je heen te beschermen tegen het coronavirus”, aldus wethouder Volksgezondheid Hetty Veneklaas.

Thuiswonende 60-plussers zonder medische aandoening uit De Ronde Venen kunnen hier ook terecht voor een vaccinatie.

“We zijn blij dat Stichtse Vecht op deze manier kan bijdragen aan het einde van de coronacrisis”, vervolgt wethouder Veneklaas. “Gezien het grote belang van vaccinatie voor de volksgezondheid, en omdat de Stinzenhal aan alle criteria voldoet, hebben we deze locatie op verzoek van GGD regio Utrecht beschikbaar gesteld.”  

Na onderzoek van meer dan 20 mogelijke locaties in Stichtse Vecht, blijkt dat de Stinzenhal in Breukelen als enige voldoet aan de landelijke richtlijnen. Een belangrijke eis is dat de vaccinatie op een geordende en professionele wijze, conform richtlijn, kan worden uitgevoerd. Ook is het belangrijk dat de locatie 'COVID-19-proof', voor langere periode beschikbaar en goed bereikbaar is. 

De GGD regio Utrecht wil graag dat iedereen zoveel mogelijk dichtbij huis terechtkan voor een vaccinatie. Er zijn nu al vaccinatielocaties in Houten, Utrecht, Amersfoort en Veenendaal, maar nog niet in het noordwesten van de provincie Utrecht.

Wanneer de vaccinatielocatie in de Stinzenhal precies open gaat is nog niet bekend. Het streven is om begin april te starten met vaccineren in Breukelen, maar GGDrU is hierbij afhankelijk van het aantal vaccins dat wordt toegewezen.

De Rijksoverheid bepaalt de landelijke vaccinatiestrategie. Hierin staat wie wanneer gevaccineerd wordt. De Stinzenhal wordt in eerste instantie gebruikt voor het vaccineren van thuiswonende 60-plussers zonder medische aandoening uit Stichtse Vecht en De Ronde Venen. Daarna wordt de locatie gebruikt voor vaccinatie van de doelgroep 18 tot 60 jaar uit Stichtse Vecht. Inwoners krijgen een oproep voor hun vaccinatie van de huisarts of het RIVM.

Vaccineren is gratis en vrijwillig. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter de verspreiding van het coronavirus kan worden voorkomen. Zo kunnen de meest kwetsbaren beschermd worden, vermindert de druk op de zorg en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. 

Meer weten over vaccineren? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl of bel naar 0800-1351

Bron: RTV Stichtse Vechtadvertentie