Wethouder Kiki Hagen naar Tweede Kamer

De Ronde Venen - De goede uitslag van D66 bij de Tweede Kamerverkiezingen 2021, houdt in dat gemeente De Ronde Venen op zoek moet naar een nieuwe wethouder.

Op basis van de voorlopige uitslag krijgt D66 26 zetels in de nieuwe Tweede Kamer. Wethouder Kiki Hagen staat bij D66 op de 21ste plaats en kan dus plaats gaan nemen in de nieuwe Tweede Kamer. Dit betekent dat ze haar wethouderschap moet opgeven, want deze functie is niet verenigbaar met de functie van Tweede Kamerlid.

Debutante Kiki Hagen krijgt in de Tweede Kamer gezelschap van Corinne Ellemeet uit Abcoude die al sinds 2017 namens GroenLinks in de Tweede Kamer zit. Zij stond op een verkiesbare plaats.

Voor regiogenoot Derk Boswijk uit Kockengen blijft het even spannend of hij inderdaad in de Tweede Kamer terechtkomt. Hij staat op de CDA-kandidatenlijst op de 14e plaats. Volgens de voorlopige uitslag krijgt het CDA 14 zetels. Op basis daarvan kan hij plaatsnemen in de nieuwe Tweede Kamer.

Omdat de definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen pas op 26 maart a.s. wordt vastgesteld door de Kiesraad, is dan pas zeker of Boswijk Tweede Kamerlid wordt. Hij zou dan nog gepasseerd kunnen worden door een kandidaat onder hem op de lijst die op voorkeurstemmen de Tweede Kamer in komt.

Foto: D66


advertentie