Gemeentesecretaris Maastricht naar De Ronde Venen

Gemeentesecretaris Maastricht naar De Ronde Venen

Maastricht/De Ronde Venen - Ruud Kleijnen, de voormalig gemeentesecretaris van Maastricht wordt de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van gemeente De Ronde Venen. Hij volgt hiermee Lilian Schreurs op, waarvan onlangs het vertrek werd bekendgemaakt.

Ruud Kleijnen vertrekt uit Maastricht, dat momenteel een bestuurlijke crisis meemaakt. Uit een artikel op de website van onze collega-omroep RTV Maastricht, blijkt dat het vertrek van Kleijnen veroorzaakt is doordat, zoals de gemeente Maastricht dat zelf zegt, er sprake was van een verminderde chemie tussen Kleijnen en de gemeente. 

De bestuurlijke crisis in Maastricht is ontstaan door het 'Verbeterplan Sociaal Domein' dat onder leiding van wethouder Jim Janssen werd ingevoerd. Op dat verbeterplan kwam recent veel kritiek, nadat bleek dat een ingehuurde interim-directeur zo'n € 250.000 declareerde voor het half jaar dat hij aan het plan werkte. Volgens RTV Maastricht voerde wethouder Jim Janssen, die inmiddels zelf ook vertrokken is, met Kleijnen overleg over de inhuur van die interim-directeur.

Bron: RTV Maastricht Foto: gemeente Maastrichtadvertentie