Nieuwe fractieassistenten voor D66

De Ronde Venen - Vanaf komende maand heeft D66 De Ronde Venen twee nieuwe fractieassistenten: Amal Omar en Michelle van Huijstee komen de huidige fractie versterken. Met de komst van Amal en Michelle neemt de fractie afscheid van Alex Stalenberg, die naar Frankrijk zal verhuizen.

Tijdens de raadsvergadering van 1 april a.s. zullen beide dames de eed of belofte afleggen.

Amal Omar woont sinds 3 maanden in Abcoude. Amal is werkzaam als HR-adviseur en is daarnaast lid van de landelijke talentencommissie van D66. Daarmee heeft zij al ervaring met het begeleiden van D66-talent. “Ik kijk er naar uit om de fractie te ondersteunen om zo mooie dingen in de gemeente mede mogelijk te maken” aldus een enthousiaste Amal.

Michelle van Huijstee heeft van huis uit meegekregen oog te hebben voor de medemens en je inzetten voor de ander. Nu ze zelf een jong gezin heeft wil ze dit graag doorgeven en zich inzetten voor een aantal zaken: sociale gelijkheid en duurzaamheid. “Helaas maakt het voor je kans op succes in Nederland ook nog steeds uit wie je bent en waar je geboren wordt. Fundamentele zaken als onderwijs en zorg spelen hierbij een grote rol”.

Haar internationale verleden heeft haar hier verder bewust van gemaakt. “Ik heb gezien wat het resultaat kan zijn wanneer juist op deze vlakken een verschil wordt gemaakt en wat de impact is wanneer het belang van het klimaat ondergeschikt raakt”

De nieuwe fractieassistent sluit af. “Gelijke kansen voor iedereen en duurzame oplossingen voor de lange termijn zijn voor mij erg belangrijk”. Binnen de D66-fractie krijgt Michelle een warm welkom om bij te dragen aan lokale oplossingen met een impact voor de gemeente met haar inwoners, haar natuur en klimaat.

Fractievoorzitter Cees van Uden prijst zich gelukkig. “Alex heeft zich jarenlang met grote betrokkenheid ingezet en wij wensen hem veel succes in Frankrijk. Tegelijkertijd mogen we als fractie blij zijn, twee leuke, enthousiaste en inhoudelijk sterke vrouwen bij onze fractie te kunnen verwelkomen”.


advertentie