Drie nieuwe TOP's in provincie Utrecht

Abcoude/Doorn - De provincie Utrecht is weer drie Toeristische Overstappunten (TOP’s) rijker. De TOP’s zijn gerealiseerd in Abcoude, bij het Von Gimborn Arboretum en bij Huis Doorn. Bij iedere TOP staat een markante zuil waarop informatie te vinden is over fiets- en wandelroutes en bezienswaardigheden in de omgeving. Ook is er horeca aanwezig. Met de opening van deze drie TOP’s staat het aantal nu op 26.
 
Een TOP is een startpunt waar recreanten de auto kunnen parkeren, om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen. De TOP’s zijn het resultaat van een samenwerking tussen de provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen, Utrecht West de gemeenten en de betrokken ondernemers.

In Abcoude werd tevens Boutique Hotel de Witte Dame en een prachtig nieuw wandelpad naar Fort bij Abcoude geopend. Om dit op te luisteren was de Witte Dame van de partij.

Bij de TOP’s in Doorn waren bij de opening Keizer Willem II en Max van Gimborn aanwezig om hun oude vete van halverwege vorige eeuw nog eens goed uit te praten. Genodigden, waaronder gedeputeerde Pennarts en wethouder van Dongen, konden voor het vervoer van het Von Gimborn Arboretum (ook wel het Nationaal Bomenmuseum genoemd) en Huis Doorn gebruik maken van de paardentram die voor de gelegenheid van stal was gehaald.

De provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen, Utrecht-West en vele ondernemers werken samen aan de uitbreiding van dit netwerk voor recreanten in de Vallei, Heuvelrug, Kromme Rijnstreek en het Groene Hart.


advertentie