Expositie Gozen Doorn in Fort bij Abcoude groot succes

Abcoude - Gozen Doorn exposeerde het afgelopen Pinksterweekeinde met veel succes in Fort bij Abcoude. De opening van het Gozen Doorn natuurpad tussen hotel De Witte Dame en Fort bij Abcoude, vormde een goede aanleiding voor een overzichtsexpositie van leven en werk van deze in 1999 overleden beeldend kunstenaar uit Abcoude.

Honderden mensen trotseerden het koude Pinksterweer. Naast vele belangstellenden voor de expositie, werden veel bezoekers ontvangen die ‘van het padje af kwamen, de Open Dag van Hotel De Witte Dame bezochten of een rondleiding op het Fort combineerden met een bezoek aan de expositie.

De kwaliteit, samenstelling en vormgeving van de overzichtsexpositie werd hogelijk gewaardeerd. De zonen van Goos Doorn , die de organisatie van de tentoonstelling verzorgden, werden eigenlijk een beetje overvallen door de grote vraag naar werk en prijzen van het tentoongestelde. Een overzichtsexpositie probeert een beeld te creëren van het leven en werk van een kunstenaar en probeert daarbij iets van het creatieve proces weer te geven en is daardoor minder op de verkoop van kunstwerken gericht.

De zonen hebben naar aanleiding van deze belangstelling besloten de expositie het tweede weekend een iets andere vorm te geven. De expositie van zijn grafisch werk uit de professionele carrière van Goos wordt gehandhaafd. De getoonde collectie aan kunstwerken zal zodanig worden aangepast, dat alleen stukken worden getoond die te koop zijn.

De collectie zelf zal in een videopresentatie een plek binnen de expositie krijgen. Vanaf zaterdag 21 mei zal ook de nieuwe website het licht zien, www.gozendoorn.nl, en via deze weg staat de mogelijkheid open om belangstelling te tonen.

De aangepaste expositie is nog te bezoeken op zaterdag 21 en zondag 22 mei van 10-18.00 uur in Fort bij Abcoude aan de Molenweg 19 in Abcoude.

Neem voor meer informatie telefonisch contact op met telefoonnummer 06 20 97 11 22.


advertentie