Kaartverkoop Bouwdorp De Ronde Venen start 25 mei

Mijdrecht - Het BouwdorpDRV 2015 was wederom een succes voor de deelnemende kinderen. Ook dit jaar wil de organisatie er weer een onvergetelijke week van maken voor de kinderen in De Ronde Venen. Ouders Lokaal doet dit in samenwerking met Tympaan-De Baat, waarbij ouders participeren om deze week mogelijk te maken.

De vierde editie van BouwdorpDRV wordt de laatste week van de vakantie, 15 t/m 19 augustus 2016, georganiseerd op het terrein voor het Immitsj-gebouw aan de Windmolen te Mijdrecht.

Een weeklang kunnen jongeren in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar naar hartelust hutten bouwen. Er wordt niet alleen getimmerd en gezaagd, dagelijks is er een gevarieerd programma met spelletjes, knutselen en sporten. De hele dag worden de kinderen ook inwendig verzorgd. Ook dit jaar heeft BouwdorpDRV weer een educatief en sociaal-maatschappelijk tintje.

Vrijdagmiddag 19 augustus wordt de week afgesloten. Het BouwdorpDRV wordt dan opengesteld voor publiek. De hutten kunnen dan bewonderd worden door bewoners van buiten het BouwdorpDRV.

De kinderen van BouwdorpDRV zullen, naast dat ze hun creativiteit kunnen ontplooien, ook met hun budgettaire talenten aan de slag gaan. Aan het begin van de Bouwdorpweek worden teams ingedeeld. Elk team krijgt een startkapitaal, waarmee ze ‘bouwkavels’ en ‘bouwmaterialen’ kunnen kopen.

Gedurende de Bouwdorpweek kunnen ze met de sport- en spelactiviteiten geld verdienen, waarmee ze dan weer bijvoorbeeld luxere materialen voor de hut kunnen kopen, zoals verf, tapijt, dekzeil, behang, en zelfs gordijntjes! De ervaring leert dat de kinderen in de loop van de week steeds slimmer omgaan met hun geld. Er is vorig jaar heel wat onderhandeld en er ontstonden ook briljante ideeën om geld te verdienen! 

Kaarten voor deelname aan BouwdorpDRV à € 25 zijn vanaf woensdag 25 mei aanstaande vanaf 14:00 uur online te bestellen via www.ouderslokaal.nl (kies voor De Ronde Venen). Er is plek voor maximaal 150 kinderen. Wees er dus snel bij, want vol=vol!

BouwdorpDRV kan worden gevolgd op de eigen Facebookpagina.

Neem voor vragen en/of meer informatie per e-mail contact op via info@ouderslokaal.nl.

Mensen die het leuk lijkt om te helpen tijdens deze week, kunnen zich op hetzelfde e-mailadres aanmelden. De organisatie kan hulp van jong en oud gebruiken! Ook MAS-ers (maatschappelijke stagieres) zijn welkom.

Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders in de gemeente De Ronde Venen, dat er op gericht is ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen en te inspireren. Ouders Lokaal heeft als doel dat ouders/opvoeders het gewoon gaan vinden om met elkaar te praten over opvoeding en tevens ervaringen te delen om zo ook van elkaar te leren. Tevens hoopt Ouders Lokaal dat door ouders met elkaar te verbinden er leuke initiatieven ontstaan die gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden binnen de gemeente.

Kijk HIER voor meer informatie over Ouders Lokaal.


advertentie