Bayer biedt op omstreden zadenproducent Monsanto

Leverkusen (D)/Mijdrecht - Het Duitse Bayer wil het Amerikaanse bedrijf Monsanto overnemen. Als de deal doorgaat, is het de volgende miljardenovername in de chemische sector. Monsanto heeft een marktwaarde van meer dan € 37 miljard.

De Amerikaanse zadenproducent produceert genetisch gemanipuleerde zaden en bestrijdingsmiddelen voor de landbouw. Ook vraagt het bedrijf veel patenten aan op natuurlijke eigenschappen van groenten. Er wordt wereldwijd regelmatig tegen het bedrijf gedemonstreerd. 

Een fusie tussen Bayer en Monsanto zou leiden tot het grootste zadenbedrijf ter wereld. Over de inhoud van het bod is niets bekendgemaakt. Het Amerikaanse bedrijf gaat het bod bestuderen en komt dan met een oordeel.

Wat de gevolgen zijn van een eventuele fusie tussen beide bedrijven, voor de vestiging van Bayer in Mijdrecht is nu nog niet bekend. In Mijdrecht werken ruim 300 medewerkers voor de divisies Pharmaceuticals, Consumer Health, Crop Science en de business unit Animal Health, met name op het gebied van marketing, verkoop, klantenservices, registratie en ondersteunende diensten.


advertentie