Gemeente Uithoorn start consultatieronde Uithoornlijn

Uithoorn - De gemeente Uithoorn begint in juni met de consultatieronde over de Uithoornlijn. De Uithoornlijn is de doortrekking van de vernieuwde Amstelveenlijn naar Uithoorn. In oktober 2014 besloot het Dagelijks Bestuur van de Stadsregio Amsterdam nader onderzoek hiernaar te gaan doen. De periode daarna zijn diverse onderzoeken gedaan en zijn verschillende bijeenkomsten georganiseerd.

De gemeente Uithoorn neemt de hele maan juni de tijd voor de consultatieronde.

Op 1 juni a.s. verspreidt de gemeente een digitale nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief staat geheel in het teken van  de afgeronde onderzoeken, de variant die de stuurgroep kiest, de consultatieronde en de besluitvorming. Daarnaast wordt de consultatie via diverse andere kanalen bekendgemaakt.

Op 1 juni staan ook alle onderzoeken op www.stadsregioamsterdam.nl/uithoornlijn. Daarop vooruitlopend, zijn de resultaten van de deelonderzoeken naar geluid en trillingen, op vrijdag 13 mei op deze website geplaatst.  

Maandag 13 juni is er van 17:00 tot 21:00 uur een inloopbijeenkomst in de Thamerkerk in Uithoorn. Daar kunnen bezoekers zich nader laten informeren over de onderzoeken, de voorkeur van de stuurgroep en het vervolg. Zij kunnen ter plekke ook reageren op de voorliggende plannen.

Kijk HIER naar ons item over de Uithoornlijn in ons nieuwsprogramma Nieuwsronde van 25 november 2015.


advertentie