Freesmij uit Mijdrecht freesde Velsertunnel

Mijdrecht/Velsen - In opdracht van de combinatie Hyacint heeft Freesmij uit Mijdrecht, de oude, gewapende betonweg in de Velsertunnel gefreesd. Hyacint is een combinatie van aannemers Dura Vermeer, BESIX en installatiebedrijf SPIE. Deze combinatie is verantwoordelijk voor de renovatie van de Velsertunnel.

Een onderdeel van de renovatie is het vergroten van de doorrijhoogte. Daarom moet de bestaande asfaltlaag en de daaronder aanwezige gewapende betonbaan verwijderd worden. Na inventarisatie van de betonbaan en de aanwezige wapening is eind 2015 een proefvak gefreesd. Na evaluatie is Freesmij de uitdaging aangegaan. Daartoe is de frees speciaal aangepast voor deze zware klus. 

De praktijk bleek echter nog veel zwaarder dan het proefvak. Meer en dikkere wapening, rechtopstaande stalen deuvels en weerbarstig beton. Uiteindelijk werd het een gevecht van "Staal tegen Staal". De frees heeft gewonnen en een strak en vlak profiel achter gelaten.

Rijkswaterstaat heeft hierover een film met de titl 'Staal tegen Staal' van het freeswerk gemaakt, die HIER te bekijken is.


advertentie