Walraven levert meer dan 3,6 miljoen producten aan Disney Shanghai Resort

Shanghai/Mijdrecht - Walraven heeft vanaf 2012, 3,6 miljoen producten geleverd aan het Disney Shanghai Resort, dat op 16 juni opent.

Sinds 2012 wordt gebouwd aan het nieuwe themapark Disney Shanghai. Het park draagt de klassieke thema’s met de welbekende Disney-figuren uit, maar zal ook speciale, nieuwe attracties bevatten die specifiek ontworpen zijn voor de Chinese bevolking. Walraven heeft voor het gehele complex  verschillende installatiematerialen geleverd en technische ondersteuning op locatie geboden.

Disney Shanghai omvat zes themalanden, die unieke attracties, achtbanen en meeslepende ervaringen bevatten.

Adventure Island, een themapark binnen het resort, is volledig beleverd met Walraven-producten; van de HVAC systemen tot regenpijpen en van elektrische kabels tot kabelgoten voor de watervoorziening van pijpleidingen. Veel van de buizen in het project vereisen de speciale kalkzandsteen isolatie die speciaal is ontwikkeld voor de toepassingen in het Disney resort.

Op het dak van Adventure Island zijn onder andere de Heavy Duty Beugels toegepast. Dit systeem is speciaal ontworpen om ieder systeem onder extreme omstandigheden, zoals harde wind of sneeuw, te ondersteunen. Walraven heeft daarnaast zijn eigen software ontwikkeld dat het draagvermogen van het dak berekend; dit genereert vervolgens de juiste ondersteunende systemen van de bouwvormen voor een optimale gewichtsverdeling.

Trek Theatre, Thunder Mountain Rafting, Jungle Challenge, een restaurant, een winkel en een ontmoetingspaviljoen maken deel uit van het themapark en nemen maar liefst 60.000 vierkante meter in beslag. De opgezette fontein in het park, die meer dan 30 meter hoog is, is het op één na grootste gebouw in Disney Shanghai en is uniek in zijn thema.  

Een ander themapark binnen het Shanghai Disney resort, Treasure Cove, is één van de gebieden waar Walraven speciale balkklemmen heeft toegepast. Omdat het lassen de integriteit van de structuur en de oppervlaktebehandeling van de producten beïnvloedt, zijn speciale beugels ontwikkeld die de MEP toepassingen ondersteunen. Een extra voordeel met deze benadering is dat de flexibiliteit tijdens de installatie wordt gehandhaafd gedurende de totale levensduur van de systemen . Indien er ooit de noodzaak ontstaat om een gedeelte toe te voegen of te verwijderen, dan hoeft er slechts een momentsleutel gebruikt te worden.

Het eerste hotel is één van de projecten waar Walraven een nieuwe isolatiebeugel heeft geleverd. Dit project bevat zeer zware pijpleidingen, wat inhoudt dat conventioneel isolatiemateriaal gemakkelijk zou breken vanwege een te grote hoeveelheid aan druk. Om tegemoet te komen aan de behoeften van Disney, was Walraven de eerste in China met een speciaal ontworpen isolatiebeugel voor zware toepassingen. Dit kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen Disney ingenieurs uit Amerika en de ingenieurs van Walraven Shanghai.

In totaal heeft Walraven meer dan 3,5 miljoen producten geleverd aan Disney Shanghai, verdeeld over zes verschillende productgroepen en alle een gedeelte van een modulair systeem. Ieder systeem heeft zijn eigen specifieke functie en door het gebruik van deze modulaire systemen is het mogelijk om de meest efficiënte oplossing te maken voor alle denkbare combinaties. Deze systemen zijn een combinatie van productinnovatie, consistente kwaliteit en betrouwbare Engineers. 

Om het Disney project tot een succes te maken, heeft Walraven China nauw samengewerkt met het hoofdkantoor in Mijdrecht. Disney vereiste de hoogste internationale standaarden. Alle producten zijn intensief getest onder normale en brandomstandigheden (RAL). Daardoor kan Walraven de gewenste prestatie in bijna alle toepassingen en omgevingen garanderen.

Walraven heeft, naast het leveren van materialen, ook technische ondersteuning geleverd (op locatie). De Engineers hebben geholpen de vormgeving van de buizen, de kabels en de HVAC systemen te optimaliseren. Zij berekenden de optimale afstand tussen de ondersteuning en maakten een ontwerp op maat voor iedere locatie.

Daarnaast hielden de Engineers van Walraven de kwaliteit gedurende alle stadia van het bouwproces nauwlettend in de gaten. Het team van Engineers in Shanghai berekende en ontwierp de installatiesystemen door middel van diverse softwaresystemen. De Engineers die het systeem ontwikkelden, waren dezelfde Engineers die de bouwplaats bezochten, niet alleen gedurende de installatie, maar ook tijdens de installatiefases. De Engineers hebben maar liefst 25.000 uur in het project geïnvesteerd. 

De oppervlakte van het Disney Resort in Shanghai is bijna 2.000 voetbalvelden bij elkaar. Het Disney Shanghai Resort opent op 16 juni. Hiermee vormt Disney Shanghai het derde Disney park in Azië en het zesde Disney park in de wereld. Na opening van het resort worden 10 miljoen bezoekers per jaar verwacht.


advertentie