Dorpshuis 'Ons Genoegen' in Nieuwer ter Aa krijgt Appeltje van Oranje

Nieuwer ter Aa - Dorpshuis Ons Genoegen uit het Utrechtse Nieuwer ter Aa (Stichtse Vecht) heeft donderdag een Appeltje van Oranje ontvangen uit handen van Koningin Máxima. Ook multifunctioneel centrum De Gaveborg uit Oostwold en gemeenschapscentrum De Pracht uit Waalre ontvingen een Appeltje. De uitreiking van de prijzen vond plaats op paleis Noordeinde. Iedereen die een van de winnaars wil feliciteren, kan dat vanaf vandaag doen via www.oranjefonds.nl/felicitatie.

Het thema van de uitreiking is dit jaar ‘Samen zelf doen’. Dat thema is in vele vormen te vinden bij Ons Genoegen. Het dorpshuis is sinds 2010 het kloppende hart van de gemeenschap en vergroot de leefbaarheid in het dorp. Het onderscheidt zich omdat het de zelfredzaamheid van de bewoners van Nieuwer ter Aa bevordert. Het wordt gedragen door betrokken mensen, met of zonder een afstand tot de arbeidsmarkt, die zich onbaatzuchtig inzetten voor hun buurtgenoten en eenieder die te gast is in het dorp.

De Appeltjes van Oranje worden door het Oranje Fonds jaarlijks uitgereikt aan initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. De initiatieven zijn uniek, creatief en succesvol en al minstens twee jaar operationeel. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix en € 15.000. 


advertentie